Автофіксація порушень ПДР – перші думки щодо розширення функціоналу

Сьогодні вже навіть не йдеться про обговорення доцільності впровадження в Україні системи автофіксації порушень Правил дорожнього руху, котра  вже  беззаперечно підтвердила свою ефективність, за якихось 3 місяці зменшивши кількість порушень на контрольованих ділянках на 55%. На часі – розширення можливостей та потенціалу комплексів автоматичної фіксації и ми вже маємо перші думки щодо цього.

Відповідно до заяв високопосадовців Міністерства внутрішніх справ України та Укрінфрапроеку, з 2021 року комплекси автоматичної фіксації будуть «полювати»  не лише  на тих, хто  перевищує швидкість, але й допомагатимуть притягати до відповідальності тих, хто  скоїв перетин подвійної суцільної лінії, проїзд на червоний сигнал світлофора та рух смугою для громадського транспорту.

Так, автоюрист Богдан Глядик  одним із найсерйозніших і найпоширеніших порушень правил дорожнього руху вважає проїзд вітчизняних водіїв на «червоне», котрий часто-густо дозволяють собі деякі водії-«розумники» сьогодні. На думку фахівця, з огляду на те, що воно  може призвести до трагедії, каратися  такі дії мають беззаперечно та відповідно. «Якщо  світлофорні об’єкти поєднати із комплексами, які будуть здійснювати відповідну фіксацію якщо повноцінно запустити таку систему автоматичної фіксації, ми можемо безпроблемно відслідковувати ці проїзди на забороняючий сигнал світлофора», - зазначив експерт.

Чи варто це робити? Вирішуйте самі – але із огляду на те, що смертність на дорогах України значно перевищує показники країн Європи. Кількість загиблих у ДТП у нас в 1,4 рази більше, ніж у сусідній Польщі та у понад 3 рази більше, ніж у Німеччині. Напевно ж, варто… Компанія «Українські системні інновації» давно вже визначилася для себе із відповідями на подібні запитання та працює задля того, аби зберегти життя та здоров’я кожного українця.