Нова стратегія дорожньої безпеки в Україні включає поширення автофіксації

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року. В її рамках планується досягти зниження смертності в ДТП на 30%. Як того і треба було очікувати, величезну роль у досягненні цієї мети має відігравати подальше впровадження системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив: «Безпека дорожнього руху – наш пріоритет №1. Ми працюємо над новою ефективною програмою безпеки, ключовою метою якої є зниження рівня смертності в результаті ДТП мінімум на 30% до 2024 року і на 50% – до 2030 року. Такий результат дозволить уберегти більше 1000 людських життів щорічно ».

Стратегія передбачає такі кроки щодо підвищення безпеки на дорогах:

– діджіталізацію і впровадження інтелектуальної транспортної системи в управління безпекою руху;

– розвиток сучасної інфраструктури безпеки;

– створення умов і правил на ринку перевезень, що виключають нехтування безпекою з боку перевізників;

– створення системи ефективної і швидкої допомоги потерпілим в ДТП;

– проведення тривалої масштабної кампанії, покликаної істотно змінити рівень ставлення суспільства до безпеки дорожнього руху.

За словами пана Криклія, важливим чинником утворення дійсно сучасної та інноваційної безпекової інфраструктури має стати саме  збільшення кількості комплексів автофіксації порушень ПДР на дорогах та вулицях держави. Компанія «Українські системні» від усього серця вітає піднесення проблеми боротьби за покращання дорожньої безпеки до рівня одного з найвищих державних пріоритетів. Ми готові працювати із максимальною ефективністю  задля збереження життя кожного із українців – не кажучи вже про порятунок тисяч наших співвітчизників.