Автофіксація порушень ПДР робить дороги втричі безпечнішими! Офіційні дані

В той час, коли хтось із геть незрозумілих міркувань намагається піддавати сумніву доцільність  тотального впровадження в Україні системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, життя раз за разом переконливо доводить її користь та надзвичайну ефективність у порівнянні із будь-якими іншими засобами зменшення аварійності на автошляхах. Це – не вигадки, не припущення, а заяви офіційних осіб держави.

Так, днями перший заступник начальника  Національної патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив про те, що за час роботи камер автоматичної фіксації порушень ПДР , з червня по жовтень 2020 року, кількість аварій скоротилася майже в три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На деяких же ділянках доріг вони і зовсім припинилися. Також він нагадав, що однією з причин, чому була впроваджена дана система, так це високий рівень порушення водіями правил дорожнього руху, які часто і приводили до виникнення ДТП.

Ось пряма мова високопосадовця: «З 1991 по 30 вересня 2020 року на дорогах України зафіксовано 1 107 264 ДТП, в яких 176 568 осіб загинуло та 288 223 отримали травми. Тільки за минулий рік загинуло на дорогах 3454 чоловік. Основною причиною виникнення цих аварій є перевищення водіями дозволеної швидкості руху. Їх частка в загальній кількості ДТП становить 40% ».

Нагадаємо: систему автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні впровадили ще чотири місяці тому. На сьогоднішній день 50 камер розташовані в Києві і області і фіксують перевищення швидкості автомобілістами. Перші результати роботи було видно відразу після їх запуску, а зараз вже можна підбивати дуже переконливі підсумки. Як бачимо, мова йде не тільки про кількість порушень швидкісного режиму, а й про зниження аварійності на конкретних ділянках доріг.

Компанія «Українські системні інновації» надзвичайно пишається таким видатним досягненням і працюватиме надалі із іще більшим завзяттям заради того, аби збережено та врятовано було найдорожче – життя та здоров’я усіх українців!