«Дію» вдосконалено – швидка оплата в смартфоні за швидку їзду

Міністерство цифрової трансформації України додало в мобільний застосунок «Дія» низку документів. Деякі з них стануть у пригоді усім автовласникам,  а особливо тим, хто й досі ніяк не призвичаїться до впровадження системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, а отже має сплачувати штрафи за надмірно швидке пересування вітчизняними трасами та вулицями.

Як повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зокрема, з нинішнього понеділка, 5 жовтня, у застосунку вже доступна послуга шерингу техпаспорту на автомобіль. «Тепер ви можете «розшерити» документ у кабінеті водія, і він з'явиться в кабінеті вашої дружини, друга або когось іншого, кому схочете делегувати свій автомобіль», - пояснив він. Крім того, за його словами, у застосунку також з'явилася функція оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху і боргів виконавчих проваджень.

Віце-прем'єр - міністр цифровий трансформації зазначив, що тепер в розділі «Виконавчі провадження» у відповідній програмі користувач зможе побачити повний список тих виробництв, за якими його визнали боржником. Оплата всіх боргів і штрафів буде проводитися в кілька кліків. Досить просто натиснути кнопку «Оплатити» і потім вибрати спосіб оплати. Це може бути карта будь-якого українського банку, Google Pay або ApplePay. Квитанція зберігається в додатку, після чого її можна скачати або відразу відправити по електронній пошті, і потім стежити, як зміниться статус штрафу або боргу.

Отже, зроблено ще один крок до більш цивілізованої, європейської моделі взаємодії держави та порушника. Компанія «Українські системні інновації» при цьому нагадує всім співвітчизникам  – як би просто й зручно не було розраховуватися за порушення ПДР, кращою вашою дією все таки буде їх суворе дотримання!