В Парижі евакуюватимуть навіть самокати! Готуємось до європейських норм?

В столиці Франції віднині неможливо буде припаркувати аби де навіть самоката! Тамтешня мерія ухвалила рішення, згідно з яким електросамокати, покинуті на вулицях будуть евакуюватися муніціпальними працівниками до штрафмайданчиків, а їх господарі – сплачувати відповідні штрафи. Ціна такого правопорушення поки не є такою вже великою (як для французів) – усього 35 євро. Втім, в цю суму не входить утримання транспортного засобу на штрафмайланчику.

Одночасно із суворим приписом, міська влада Парижу пообіцяла до завершення нинішнього року створити не менше 2.5 тисяч паркувальних місць, що будуть призначені виключно для електричних самокатів. В перспективі – ухвалення повної заборони на залишення цих транспортних засобів на дорогах чи тротуарах французької столиці. Нагадаємо – аналогічне обмеження щодо скутерів та мотоциклів існує ще з минулого року. Кількість таких транспортних засобів, котрі можна взяти у прокат, налічує у Парижі 15 тисяч, а до кінця нинішнього року, цілком ймовірно, збільшиться до 40 тисяч.

Додамо до цього, що «небезпечна поведінка, що спричиняє ризик для оточуючих» карається у Франції роком тюремного ув`язненя та чималеньким штрафом у 15 тисяч євро – навіть, якщо у ній було звинувачено «водія» скутера, електросамокату, чи, ба, навіть, моноколеса! Ось за такими суворими правилами насправді живе Європа. І нам, коли ми прагнемо приєднатися до європейської родини, треба готуватися до подібних реалій вже сьогодні. Боротьба із неправильним паркуванням велосипедів та скутерів в України, напевно, ще попереду. Сьогодні ж «Українські системні інновації» працюють над програмним забезпеченням та апаратними комплексами, котрі здатні боротися із порушенням правил паркування хоча б автотранспортних засобів. Здолаємо цю проблему – а потім вже й самокатами опікуватимемося!