Автофіксація порушень ПДР забезпечить українців комфортом … на залізниці!

Те, що система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху – річ надзвичайно ефективна та корисна вже не викликає жодного сумніву. Втім, як виявляється, вона може стати у пригоді не лише тим, хто мандрує Україною за допомогою автомобільного транспорту, а й чисельним пасажирам «Укрзалізниці». Яким саме чином?

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект 4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України. Законопроект внесено Кабміном 15 вересня і він є «супровідним» до проекту Державного бюджету № 4000. Цим проектом передбачено, що кошти від штрафів за порушення ПДД, зафіксовані в автоматичному режимі, підуть на пасажирські вагони.

Відповідно до пункту 135 частини третьої статті 29 Кодексу джерелом формування надходжень спеціального фонду державного бюджету є 50 відсотків надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Питання спрямування 60 відсотків коштів спеціального фонду державного бюджету, джерелом формування надходжень яких є 50 відсотків надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, залишається неврегульованим.

Мінінфраструктури подано бюджетний запит про нагальну необхідність у видатках державного бюджету на 2021 рік для виконання статті 10 Закону України «Про залізничний транспорт».  Нагадаємо - Президент України Володимир Зеленський наголошував на важливості державної підтримки українських підприємств з будівництва та ремонту пасажирських вагонів для потреб «Укрзалізниці» з метою врахування гострої потреби в оновленні залізничного пасажирського рухомого складу та недопущення соціальної напруги.

Компанія «Українські системні інновації»  впевнена – наша спільна праця із впровадження в державі системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху є не лише запорукою підвищення рівня безпеки на автошляхах, але й суттєвим чинником покращання життя українців у будь-яких сферах!