Антон Геращенко: «Завдяки автофіксації люди стали менше вмирати!»

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у своєму виступі навів вражаючі дані щодо ефективності системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні та розповів про подальші плани правоохоронного відомства щодо впровадження цієї надзвичайно корисної та ефективної інновації.

Пан заступник міністра заявив, що на ділянках доріг, де встановили камери відеофіксації порушень правил дорожнього руху, за п'ять років вдасться уникнути близько 500 аварій, а за 10 років - 1000 ДТП. «Швидкість автотранспорту на найбільш аварійних ділянках знизилася втричі і таким чином ми отримали результат того, що люди стали менше травмуватися, менше вмирати у місцях встановлення камер», - сказав Антон Геращенко.

Згідно наведених ним даних, протягом червня - серпня минулого року у місцях, де було встановлено перші 50 камер, сталося 37 ДТП. За цей час вже після запровадження системи відео- та фотофіксації кількість аварій зменшилась до 13. На Південному мосту столиці до встановлення камер сталося 5 аварій, а після встановлення - жодної. Геращенко стверджує, що перевищення швидкості у 40% аварій призводить до загибелі водіїв, пасажирів або пішоходів. З 1991 до 2019 року на українських дорогах загинуло 174 тис. 95 людей. «Це в десятки разів більше, ніж людей, які загинули під час озброєного конфлікту на сході України. З кожним роком ми повинні робити все можливе для того, щоб кількість жертв на дорогах зменшувалася», - сказав Геращенко.

«Ми збільшуємо кількість камер: вже проведено тендер на закупівлю ще 220 камер. Зараз працює 50. Поки що у нас план – до кінця року 220 камер нам надійдуть для встановлення на автострадах України. І наступного року ще близько 250 камер - це повністю закриє - 500 камер автотраси - найбільш аварійно небезпечні, швидкісні ділянки руху», - додав насамкінець заступник міністра внутрішніх справ.

Компанія «Українські системні інновації» щиро підтримує прагнення вітчизняних правоохоронців до максимального убезпечення автомобільних шляхів та вулиці України. Ми абсолютно згодні із аксіомою: «Автоматична фіксація порушень ПДР – то врятовані життя!»