Водії гасають, мов навіжені. Діти калічаться й гинуть…

В Україні триває робота системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Кожен день безпристрасні електронні «очі» бачать нові приклади зухвалого нехтування Законом та безпекою власних громадян, котрі виявляють горе-водії на наших автошляхах та вулицях. А тим часом десь розплатою за таке нехтування стають людські життя. Дитячі життя…

Національна поліція України черговий раз оприлюднила дані щодо «улову» приладів автофіксації за тиждень с 10 по 16 серпня. За цей період камери автоматичної фіксації зафіксували 195 автомобілів, які рухалися зі швидкістю понад 169 км /год. Найбільшою швидкість була у автомобілів:Mercedes-Benz GLE, ДНЗ КА000 *** – 212 км/год;       Mercedes-Benz GLS 400, ДНЗ АХ707 *** – 210 км/год на автодорозі М03 Київ – Харків – Довжанський. Дозволена швидкість на вказаній ділянці – 110 км/год. Найчастіше за  цей тиждень швидкісний режим порушував автомобіль Toyota Camry, ДНЗ ВН159 *** – 28 разів.

Тим часом чергова моторошна трагедія, котру спричинило саме перевищення швидкості трапилася вже на початку наступного тижня – у вівторок 18 серпня. В той день в Кам’янському Дніпропетровської області 26-річний водій Mitsubishi Galant мчав по лівій смузі проспекту Свободи не те, що на високій, а на шаленій швидкості. В цей час дорогу в зазначеному місці по пішохідному переходу переходили три людини – бабуся, мати і 4-річна дівчинка, котрі і стали жертвами ДТП.

Автівка, котру її водій навіть і не подумав зупинити попри те, що попереду були пішоходи,  летіла настілки швидко, що в ході наїзду постраждалих відкинуло на кілька метрів від переходу. На жаль, маленька дівчинка загинула на місці від отриманих травм. 50-річна жінка була госпіталізована в місцеву лікарню, а 31-річна постраждала відбулася легкими тілесними ушкодженнями.

Наступного дня вже в Одесі і також на пішохідному переході 28-річний мотоцикліст збив одеситку з двома дітьми - семи і одного року. Постраждалих доставили до лікарні, в основному постраждала старша дівчинка, її молодшу сестричку врятувало те, що вона була пристебнута у візочку, в якому її везла мати.

Як бачимо, боротьба із порушниками Правил дорожнього руху має бути ще більш тотальною на непримиренною – якщо ми хочемо порятувати наших дітей від щоденної загрози загибелі або травмування. Компанія «Українські системні інновації» робить все можливе, аби тим, хто не бажає жити за Законом було поставлено надійну перепону і закликає всіх водіїв схаменутися. Невже ж їзда «із вітерцем» варта життя чотирирічної дівчинки?!