День програміста в Україні? Підтримуємо!

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з`явилася петиція, автори якої пропонують запровадити у нашій країні нове професійне свято – День програміста, що має відмічатися щорічно 13 вересня. «Українські системні інновації» вважають цю пропозицію вдалою та слушною і цілковито її підтримують.

Важко не погодитися із авторами петиції, котрі пишуть: «Сьогодні без комп`ютеру неможливо зробити майже нічого: банківські перекази, хирургічні операції, електронні черги, електронні квитки, голосування в Раді, місцеві та державні сайти... Невже ми не заслуговуємо на професійне свято?» Від себе додамо до цього ще й надзвичайну вагу сучасних інформаційних технологій у такій надзвичайно важливій справі, як забезпечення безпеки громадян України, створення для них комфортного та врегульованого Законом життєвого простору. Тобто – саме у тій царині, в якій працюють «Українські системні інновації».

Зауважимо, що День програміста нині неофіційно святкують у 256-й день року. Вибір було зупинено на числі 256 (28) через те, що це - кількість різних значень, котрі можуть бути виражені за допомогою вісьмирозрядного байту. Також це максимальна ціла ступінь числа 2, котора не перевищує кількість днів року (365 або 366). Сегодні цей день неофіційно відмічається в Ізраїлі, Австрії, Германії, Канаді, Китаї, Хорватії, Чехії, Франції, Австралії, Польщі, Італії, Великобританії, США та у багатьох інших країнах.

Україна, що прагне приєднатися до родини передових та демократичних держав, зокрема – і у царині науково-технічного розвитку, цілком має рацію для того, аби першою у світі зробити День програміста офіційним професійним святом, шануючи звитяжну працю тих, хто докладає чималих зусиль задля досягнення цієї мети. Голосуємо за петицію, підтиримуємо тих, хто створює наше майбутнє!