Автофіксація порушень ПДР: все тільки починається!

Попри сумніви та певні негативні побоювання скептиків (котрі підкріплювалися досить сумнівниним аргументами) два місяці реальної роботи системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху більш, ніж переконливо довели актуальність та ефективність цього нововведення. Значне зниження кількості порушень на ділянках, що контролюються пильним «оком» КАСКАДів є беззаперечним. І це – не кажучи про  вагоме поповнення державної скарбниці. Що далі?

 

Цілком логічно, що вітчизняні правоохоронці розглядають перспективи розвитку системи автоматичної фіксації порушень ПДР із великим оптімізмом та вбачають наступними кроками у цій справі не лише кількісне збільшення її комплексів на автошляхах та вулицях України. але й значне розширення функціоналу цих комплексів у найближчому майбутньому. Саме такі наміри були проголошені радником міністра внутрішніх справ України Володимиром Мартиненко: «В мене є велике сподівання на те, що автоматична фіксація буде працювати абсолютно на всіх автомобільних шляхах державного значення до кінця року. І мені би дуже хотілося, щоб вона почала працювати хоча б у великих містах!»

 

Також високопосадовець повідомив, що наразі в МВС працюють над тим, щоб комплекси фіксували не лише факти перевищення швидкості, але й інші розповсюджені порушення ПДР, зокрема проїзд на червоне світло, небезпечне маневрування, переїзд перехрестя тощо. «Треба пройти всі технічні регламенти, щоб ці фіксації надалі не скасовувалися через суд» - уточнив він. Пан Мартиненко пояснив, що масштаби та швидкість обладнання держави вкрай необхідними системами автофіксації багато у чому залежать від фінансування, зокрема на закупівлю відповідних комплексів. У цьому контексті він висловив сподівання на те, що під час місцевої виборчої кампанії депутати міськрад виділятимуть кошти на ці потреби.

 

Компанія «Українські системні інновації» підкреслює – надійна препона на шляху тих, хто порушує Закон на  автошляхах є не чієюсь примхою, а нагальною вимогою часу. Кожен новий етап у реалізації програми запровадження автоматичної фіксації порушень ПДР – є, перш за все, кроком до забезпечення безпеки кожного із українців.