Боротьба із «шумахерами»: «доходить» швидко, але не до всіх

Як ми вже повідомляли нещодавно, із моменту запровадження в Україні системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху кількість тих, хто дозволяє собі нехтувати відповідними вимогами законодавства знизилась аж уп`ятеро, причому всього за два перші місяці роботи  відповідної системи. Втім, як виявляється,   остаточно осягнути у власній свідомості невідворотность відповідальності за порушення ПДР здатні далеко не всі наші співвітчизники.

 

Так, згідно даних Патрульної поліції України лише за тиждень з 27 липня до 2 серпня система автоматичної фіксації порушень на дорогах зафіксувала 155 автомобілів, які рухалися зі швидкістю понад 170 км/год. Найбільшою швидкість була в автомобілів:

Audi A4 (державний номерний знак BH444***) - 218 км/год на автодорозі М03 Київ - Харків - Довжанський, де дозволена швидкість на вказаній ділянці — 110 км/год,

Mercedes-Benz E 200 4Мatic (ДНЗ AA111***) - 213 км/год на Столичному шосе, де дозволена швидкість на вказаній ділянці 80 км/год. Найбільше за минулий тиждень швидкісний режим порушував автомобіль Mitsubishi Grandis (ДНЗ BH062***) - 35 разів!!!

 

Результати подібного нехтування ПДР цілком закономірні та трагічні: за даними Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва лише протягом останньої доби згаданого тижня -  2 серпня у  столиці бригади швидкої виїздили на 12 ДТП з постраждалими. Медики надали допомогу 12 постраждалим, з яких 8 були госпіталізовані. Як не перадоксально, але дорожні «перегони» тривають попри те, що віднині це «влітає» їх учасникам у чималу копійчину: як повідомляє вітчизняне Міністерство фінансів, за два місяці з початку введення автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху водії заплатили 72,3 мільйони гривень штрафів. За червень водії заплатили 37,7 мільйони гривень штрафів, за липень - 34,6 мільйони гривень.

 

Компанія «Українські системні інновації» закликає усіх співвітчизників зрозуміти нарешті: епоха безладу та безкарності  на українських автошляхах та вулицях закінчилась! Ми кожен день працюємо задля того, аби покласти край ганебній та небезпечній практиці порушень Правил дорожнього руху та не зупинимося у своїх зусиллях.  Шановні українці, шануймо Закон та один однного, «вмикаємо» здоровий глузд та натискаємо на гальмо!