Економічна ефективність КАСКАДів: 52 мільйони до держскарбниці за півтора місяця

Система автоматичної фіксації порушень Правил  дорожнього руху запрацювала в державі з 1 червня 2020 року. Начебто минуло зовсім небагато часу, але вже можна підбити перші підсумки її роботи, що й було зроблено у Міністерстві внутрішніх справ України. Головне, що можна сказати про конкретний результат започаткованого нововведення – він є не лише цілком позитивним, але й дійсно вражаючим за всіма параметрами.

В МВС офіційно повідомили: За 45 днів роботи системи автоматичної фотовідеофіксації перевищення швидкості руху кількість відповідних порушень на вітчизняних автошляхах зменшилася у п’ять разів! Щодо економічної ефективності системи, то завдяки її пильності, влучності та непідкупності порушники ПДР загалом вже сплатити штрафів на 52 мільйонів гривень. Ці гроші – здобуток кожного українця, боя, к зазначили правоохоронці, їх буде спрямовано на такі надзвичайно важливі для кожного з нас речі, як  покращення дорожньої інфраструктури та на безпеку дорожнього руху.

Також наведені вище дані прокоментував заступник очільника вітчизняного МВС Антон Геращенко: «І це лише результат роботи 50 камер. Якщо їх буде 1000 — в бюджет надходитиме 1 мільярд гривень в місяць. Це великі гроші, але це не наша основна мета!» До кінця поточного року, як заявив Геращенко, буде закуплено та встановлено ще 300 камер фотовідеофіксації порушень ПДР для загальнодержавних трас.

Компанія «Українські системні інновації» і надалі докладатиме всіх зусиль задля того, аби наша Батьківщина ставала ще більш комфортною, розвиненою та безпечною для всіх її громадян та гостей. Ми розуміємо і бачимо у повсякденних реаліях: кожен новий крок у розвитку системи автофіксації порушень ПДР – то є крок у розбудові України!