В МВС не жартують: вперті порушники штрафами не відбудуться

Однією з проблем, котрі виявила система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху стало вперте небажання деяких водіїв їздити за правилами, попри отримані ними стягнення. Напевно, для того, аби потенціал нововведення, спрямованого на покращання стану безпеки на вітчизняних автошляхах, було використано певною мірою, потрібно ще щось. Вітчизняні правоохоронці знають – що саме…

Нещодавно радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко у телевізійному ефірі озвучив пропозицію власного відомства щодо того, аби в Україні злісних порушників правила дорожнього руху змусили перескладати іспит на водійське посвідчення: «Ми напрацьовуємо механізм для тих порушників правил дорожнього руху, які багато разів порушують і не можуть примиритися з тим, що їх карають, документують, фіксують порушення правил дорожнього руху. У нас в міністерстві ініціатива, щоб тих людей, в яких накопичується певна кількість штрафів, направляти на перескладання, щоб поцікавитись, чи насправді вони знають правила дорожнього руху».

Мартиненко зазначив, що в деяких країнах Європи вже працює накопичувальна система – по сумі балів за ті чи інші порушення ПДР водій відправляється на перескладання іспиту на керування транспортним засобом.  Чи має подібна ініціатива під собою реальне підґрунтя? Ще й як! Лише за тиждень з 6 по 12 липня на дорогах України правоохоронці отримали за допомогою встановлених на трасах камер відеофіксації зафіксували 202 автомобіля, які порушили ПДР та мчали зі швидкістю понад 170 км/год. Звіт про підсумки тижня прес-служба Патрульній поліції опублікувала у Facebook.

Найбільшою швидкість була в автомобілів:

- Range Rover — 210 км/год. на трасі Київ — Харків — Довжанський;

- Mercedes-Benz S 500 — 205 км/год. на автодорозі Київ-Чоп;

- Audi SQ7 — 201 км/год. на автодорозі Київ — Харків — Довжанський.

На всіх цих дорогах дозволена швидкість складала 110 км/год. При цьому, за словами патрульних, найбільше швидкісний режим минулого тижня порушував автомобіль Nissan Leaf — 17 разів! То що маємо робити із такими «тугодумами»? Напевно їх таки треба повчити – як Правилам дорожнього руху, так і повазі до Закону.

Працюючи заради вдосконалення безпеки на вулицях та автошляхах держави, компанія «Українські системні інновації» закликає всіх співгромадян до розуміння того, що віднині суворе дотримання ПДР таки стане беззаперечною вимогою нашого життя. Для початку треба вивчити та засвоїти хоча б цю істину!