Безглуздя та сором – «розумники» проти автоматичної фіксації

Варто було запровадити в Україні таке вкрай необхідне нововведення, як автоматична фото та відеофіксація порушень Правил дорожнього руху, як поміж вітчизняних водіїв одразу ж знайшлися «хитруни», котрі чомусь вирішили, що зможуть її «надурити», аби не нести відповідальності за власні витівки на дорозі. Та не так сталося, як гадалося…

«Альтернативно обдаровані» кермувальники замість того, аби дотримуватися ПДР, вирішили піти набагато простішим шляхом – заклеїти державні номерні знаки на власній автівці, аби комплекси автоматичної фіксації не в змозі були їх розпізнати.  Дехто з тих, у кого лінощів не менше, аніж дурощів, вирішив, що в даному випадку цілком достатньо  буде папірця на звичайні скріпці, котрий затулятиме одну чи дві цифри або літери номеру. Вітчизняні інтернет-ресурси та соціальні мережі вже рясніють світлинами «народної творчості» такого гатунку.

І дарма, що вітчизняна поліція вже неодноразово попереджала: штраф платити доведеться все одно, але на додачу – ще й за намагання приховати держномер! Чим закінчуються подібні спроби, яскраво демонструє нещодавній випадок, коли на трасі «Київ-Одеса» патрульні впіймали нахабного водія, який заклеїв номерний знак на своєму авто, щоб уникнути штрафу. Командир місцевого батальйону патрульної поліції Євген Зборовський залишив із цього приводу більш, ніж доречний допис у в Facebook:

«Коли весь Київ виїхав на вихідні в Одесу - Одеса приїхала в Київ. А щоб їхати з вітерцем і не хвилюватись за штрафи «розумник-водій» заклеїв одну літеру на номері. Звичайно довго він так не поїздив, до першого патруля і пішов зішкрябувати свої бруді наклейки. Мені соромно, що за свідоме і цинічне порушення закону штраф всього 170 грн. Соромно. Зараз стає зрозуміло, що із запуском автоматичної фіксації потрібні синхронна підтримка від депутатів і суттєве підвищення  відповідальності за таке порушення. Моя думка, що за таке нахабне зневажання Закону потрібно позбавляти права керувати автомобілем на кілька місяців. Потрібні зміни».

Компанія «Українські системні інновації» цілковито підтримує точку зору шановного правоохоронця. Сьогодні ми разом із його колегами робимо реальну справу задля того, аби аварій та смертей на вітчизняних автошляхах поменшало. Тим же, хто за допомогою сміховинних та дурнуватих витівко намагається звести цю роботу нанівець хочеться сказати: «Панове! Схаменіться! Не соромтеся… Осягніть нарешті, що все це робиться і для вашого ж життя та безпеки! »