Любиш «ганяти»? Люби й штрафи сплачувати! Тим більше, що це тепер легко…

Підбито підсумки першої декади роботи в Україні системи автоматичної фіксації порушень  Правил дорожнього руху. Вітчизняним «шумахерам» довелося-таки замислитися щодо власної поведінки – надто вже дорогим виходить віднині для них це сумнівне «задоволення». Водночас, в державі робиться все можливе, аби ті, хто й надалі нехтуватиме ПДР, розлучалися із власними грошима якнайшвидше та без зайвої тяганини.

Про результативність роботи системи автофіксації ПДР за перші 10 днів нещодавно  розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: «Кількість порушень знизилась удвічі, сплачено 7399 штрафів, на рахунок Держказначейства зараховано 1 431 000 гривень – підсумок 10 діб роботи системи автофіксації порушень швидкісного режиму у Києві та Київській області» - розповів очільник правоохоронного відомства.

А заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на офіційній сторінці Facebook повідомив про те, що державний банк «ПриватБанк» запустив сервіс пошуку і оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. «Ми в МВС вітаємо таку ініціативу найбільшого банку України і закликаємо всі банківські та фінансові установи наслідувати приклад "Приватбанку" і підвищити зручність своїх сервісів для клієнтів», - написав він. Геращенко зазначив, що порушники повинні відповідати за своїм порушення оплатою штрафів, а не тратою часу в чергах в касах банків. «З питання підключення до інформаційної системи нарахування та контролю за оплатою штрафів потрібно звернутися в Департамент інформатизації МВС», - пояснив він, заохочуючи інші фінансові установи підключатися до нової ініціативи.

 Наскільки відомо, до заклику вже дослухався Віртуальний monobank, котрий  запустив сервіс пошуку і оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. Про це співзасновник банку Олег Горохівський повідомив в своєму Telegram,  уточнивши, що поки йдеться тільки про порушення, зафіксовані за допомогою системи відеофіксації, яка запустилася в Києві і області. У банку відправили клієнтам лист з пропозицією повідомляти про штрафи. «Якщо щодо клієнта з’являється постанова, ми миттєво повідомимо про це в додатку і продублюємо лист на електронну пошту. Після отримання повідомлення клієнт зможе сплатити штраф в один дотик через наш додаток без комісії навіть в рахунок кредитних коштів», — написав Гороховський.

Компанія «Українські системні інновації» щиро вітає будь-які кроки, що спрямовані на впровадження та вдосконалення системи автофіксації порушень ПДР – нашої спільної справи, котру ми робимо задля життя та безпеки всіх українців.