МВС України: автофіксації порушень ПДР доводить свою ефективність щодня

Роботу системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху було розапочато в Україні 1 червня нінішнього року. Її надзвичайно високу ефективність у якості профілактичного засобу, що сприяє негайному зниженню кількості нехтувань законом на автошляхах держави довели перші ж дні застосування комплексів КАСКАД – саме про це офіційно заявляють високопосадовці вітчизняного правоохоронного відомства.

 

Міністр внутрішніх справ України  Арсен Аваков, котрий 5 червня  прийшов у сесійну залу Верховної Ради,  почав звіт перед парламентарями  саме із оголошення даних про результати роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. За його словами,  за чотири дні роботи системи спостерігається швидке зниження кількості порушень – на 40%. «Ми цього тижня запустили систему автофіксації, над якою працювали разом з парламентом не один рік. І вже в перші дні маємо позитив: кількість порушень швидкості знижується щодня», — розповів Аваков. Так, згідно з даними інфографіки, що показав міністр, за 4 дні роботи система зафіксувала майже 180 тисяч порушень, на 40% знизилась кількість порушень швидкісного режиму.

 

Більш докладно  цю ж інформацію підтвердив у  дописі на своїй сторінці у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.  За його даними, протягом трьох днів було зафіксовано 139 410 порушень швидкісного режиму:

1 червня - 57 880;

2 червня - 44 319;

3 червня - 37 211.

«І це при тому, що ще ніхто не отримав листа про правопорушення, оскільки першу партію було передано «Укрпошті» тільки вчора вдень», - уточнив Геращенко.  Отже, упродовж трьох днів роботи системи автоматичної фіксації перевищення швидкості  маємо стабільне зниження кількості порушень.

 

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький  вдзвітував про те, що за результатами перших двох днів роботи системи автоматичної фіксації порушень швидкісного режиму на дорогах складено 2400 адміністративних постанов, які вже розсилаються водіям-порушникам. «Перші 2400 адмінпостанов відправляються до Укрпошти і невдовзі їх отримають порушники швидкісного режиму», - зазначив він.

 

Отже, як бачимо, автофіксація порушень ПДР доводить сою ефективність щодня, щогодини, щохвилини. Компанія «Українські системні інновації» доклала чимало зусиль задля того, або цю надзвичайно важливу справу було втілено в життя і далі працюватиме з не меншою звитягою – заради життя та безпеки усіх українців.