Автоматична фіксація порушень ПДР: перші підсумки. Ефективність вражає!

З понеділка, 1 липня 2020 року в Україні, нарешті розпочалося повноцінне функціонування вітоматичної системи фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Отже, маємо перші підсумки її роботи. Викласти їх можна двома словами: «ефективні» та «вражаючі». Втім, варто варто розповісти про це дколадніше.

 

Система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху, що запрацювала в Україні сьогодні опівночі, «побачила» першого порушника о 00:01. Автівка Audi Q7 рухалась Чоколівським бульваром зі швидкістю 75 км/год (дозволена швидкість на цій дорозі 70 км/год). Далі - більше: за 8 хвилин від початку роботи системи 45 камер зафіксували вже 262 перевищення швидкості.

 

За інформацією Патрульної поліції України, за перший день роботи система зафіксувала 57880 випадків порушення ПДР. Наразі рекордом є перевищення швидкості до 208 км/год на трасі Київ-Чоп. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що рекордсменами серед порушників стали водії Mercedes та BMW. Швидкість обох автомобілів була більше 200 км/год. «Наразі відеокамери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками», - зазначили у поліції.

 

І, нарешті, про найголовніше: заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook написав, що ймовірність скоєння ДТП пов'язаного з порушенням водієм швидкісного режиму також знизилася. «У понеділок, за 9 годин роботи з 00:00 до 09:00 год., система зафіксувала 17 477 випадків перевищення швидкісного режиму. А на другий день роботи системи, за ті ж 9 годин порушників стало - 10 469 або на 40% менше! Це означає, що ймовірність скоєння ДТП пов'язаного з порушенням водієм швидкісного режиму також знизилася». Цю ж інформацію підтвердив також замначальника департамента Патрульной полиции Алексей Билошицкий

 

Компанія «Українські системні інновації» черговий раз підкреслює: автоматична фіксація порушень ПДР – то є безпека, то є життя! Працюймо разом заради того, щоб зробити нашу Батьківщину, її вулиці та автошляхи  ще більш безпечними та комфортними для всіх  громадян!