Уряд держави прийняв важливе рішення щодо автофіксації порушень ПДР

Впровадження в Україні системи автоматичної фото- та відеофіксації Правил дорожнього руху отримало офіційну підтримку на найвищому рівні -  відповідне рішення ухвалене Кабінетом міністрів держави. Отже, життя та їзда за новими, справедливими правилами, що очікують на всіх нас із 1 червня нинішнього року стають невідворотними. Україна, нарешті, починає справжній рух до європейських стандартів дорожньої безпеки.

На своєму черговому засіданні Кабміном були внесені зміни до постанови від 10 листопада 2017 року № 833. Це рішення прокоментував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков: «Проект змін до постанови розроблено МВС з метою приведення її у повну відповідність із відповідним законом, прийнятим і підписаним президентом України. А також з тим, щоб запустити автоматичну фото- і відеофіксацію з 1 числа наступного місяця».

За словами очільника МВС на початку працюватимуть 17 пунктів фіксації, а трохи згодом - ще близько 40. Всього по країні планують запустити  не менше 700 таких пунктів. Також міністр зазначив, що незабаром буде опубліковано відповідний графік запуску пунктів і адреси їх розміщення. Отже, той факт, що  роботу автоматичної системи фіксації порушень ПДР не було розпочато з 1 травня, як про це оголошувалося раніше, аж ніяк не є «скасуванням» цієї ініціативи. То біло лише необхідне тлі запровадження жорстких обмежень, пов'язаних з епідемією COVID-19 в Україні, тимчасове відтермінування. І його строк вже закінчився.

Компанія «Українські системні інновації» нагадує – впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР є аж ніяк не «забаганкою влади», а нагальною вимогою часу, єдиним та безальтернативним шляхом до подолання одного із найсерйозніших вітчизняних викликів – підвищеної аварійності та смертності громадян на автошляхах.  Це потрібно всім і кожному, тож вітаємо важливе урядове рішення та готуймося до його виконання.