Готуйте грошики: автофіксація порушень ПДР буде, але – без «штрафних балів»

Україна готується до запровадження автоматичної системи фото-та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Зокрема, задля чіткої та ефективної дії  важливої та актуальної новації  вносяться відповідні зміни до вітчизняного законодавства. Так, черговий нормативний документ з цього приводу нещодавно підписано президентом України.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, законопроект №2809 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів» 7 травня було повернуто до парламенту із підписом глави держави. Отже, що саме затвердив Володимир Зеленський? Віднині із з Кодексу України про адміністративні правопорушення вилучено норму про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, які накладаються на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Нагадаємо – за нормами, що діяли раніше кожному водієві, який отримував права, щорічно нараховували 150 балів, які списувалися за порушення ПДР. Після того, як ліміт вичерпувався, водій повинен був оплачувати штрафи грошима. Відтепер – ніяких «балів». Порушив Правила – будь ласкавий, плати, та не барися, бо вийде дорожче. Із огляду на нинішній стан дотримання ПДР на українських автошляхах – абсолютно обґрунтоване та виважене рішення.

Компанія «Українські системні інновації» наполегливо працює над впровадженням систем, спрямованих на покращення стану безпеки на українських дорогах та вулицях. Час зрозуміти: автофіксація порушень ПДР є єдиним вірним шляхом у цьому напрямку. Зазначимо: «дитячі іграшки» закінчуються – у державі починається реальна боротьба за життя та здоров’я кожного громадянина, і за нехтування  ними віднині доведеться платити повною мірою.