Впровадження автофіксації порушень ПДР – чекаємо завершення карантину

Міністерство внутрішніх справ України відтерміновує запуск системи автоматичної фото-  та відеофіксації порушень правил дорожнього руху через карантинні обмеження. Про це  повідомляє прес-служба відомства. Втім, любителі «поганяти із вітерцем» можуть не надто радіти з цього приводу – запровадження надзвичайно важливого для держави нововведення не відмінено, а лишень відкладено до закінчення дії карантину в Україні.

«12 березня 2020 року МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі. Тоді ми повідомили, що запуск зазначеної системи в експлуатацію очікується з 1 травня цього року. Вже 11 березня уряд ввів суворі карантинні заходи, аби не допустити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території України. Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних в процесі роботи системи автофіксації», – зазначають у міністерстві внутрішніх справ.

Враховуючи викладене МВС прийнято рішення по відтермінуванню роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину. В свою чергу директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що система запрацює, як тільки завершаться офіційно встановлені урядом обмеження. «А поки діє карантин – не можна наражати на небезпеку персонал Патрульної поліції України в аналітичному центрі обробки великого масиву даних, а також інших суміжних відомств. Готуймося, звикаємо і трохи ще зачекаємо. І обов’язково – скидаємо швидкість», – зазначив він.

Компанія «Українські системні інновації» цілковито приєднується до дуже слушної рекомендації пана Шевченка. За наявною офіційною інформацією Кабінет міністрів України має наміри вже з 11 травня розпочати пом'якшення карантинних обмежень. Тож, до зустрічі із пильними електронними вартовими автошляхів чекати не так вже й довго! Краще дійсно скидати швидкість…