Вітчизняні правоохоронці схвалюють введення автофіксації порушень ПДР

Після заяви щодо запровадження в Україні автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху вже із квітня місяця, котру зробив очільник вітчизняного МВС Арсен Аваков, маємо низку відгуків на цю ж тему інших  високопосадовців правоохоронного відомства. Як того й слід було чекати, всі вони палко та одностайно підтирмують цю новацію, покликану покласти край безладу, що нині коїться на дорогах країни.

 

Ось що каже Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України: «3,5 тисячі людей загинули на дорогах за минулий рік, десятки тисяч травмовані - і ця статистика повторюється з року в рік. Головна причина - любов до швидкої їзди. Це повною мірою фіксують камери відеоспостереження, поки що у тестовому режимі. Лише ті камери, які встановлені по місту Києву, які працюють в тест режимі, за добу фіксують понад 60 тисяч правопорушень».

 

Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ України уточнює:

«Камеры установлены только там, где есть наибольшая концентрация ДТП, с превышением скорости, на широких, быстрых дорогах. Водители привыкли ездить быстро и все это, в конечном счете, в желании сэкономить несколько минут - приводит к гибели людей. Все деньги, которые собираются от камер - будут идти или на улучшение дорожной инфраструктуры, или на содержание автоматической системы. Задача данной автосистемы - это не собирать деньги в бюджет, задача - это снизить количество гибели наших сограждан на дорогах.»

 

Нагадауємо, як працюватиме  система: камера автоматично фіксуватиме машину, що рухається швидше ніж 73 км. Інформація про такі випадки надходитиме в пункт відеоспостереження. І вже потім поліцейські оформлюватимуть протоколи. Водії на офіційному бланку отримають його поштою. А ті, хто мають електронний кабінет водія, - «електронкою». Далі - оплата. Якщо розрахуватися до 10 днів, сума штрафу буде вдвічі меншою. Якщо ж прогаяти визначений термін оплати - вдвічі більшою. У разі, коли за кермом була інша людина, оплачувати все-одно доведеться власникові машини. І вже в приватному порядку господар стягне суму з того, кому довірив сісти за кермо своєї автівки.

 

Компанія «Українські системні інновації» наголошує: сьогодні Україна залишається однією з двох країн світу, котрі не мають дієвої системи відеоспостереження за автошляхами. Настав час позбутися  цієї ганебної та небезпечної «першості» і ми  наполегливо працюємо над тим, аби це сталося якмога швидче.