Арсен Аваков: «Впроваджуємо автоматичну фіксацію порушень ПДР вже зараз!»

Міністерство внутрішніх справ України  вже майже готове запустити автоматичну фото- і відеофіксацію порушень на дорогах – залишилися лише формальності. Повністю завершено період підготовки до введення в Україні автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху – готові законодавчі та підзаконні акти, зараз проводяться останні технічні тести - про це написав голова МВС Арсен Аваков у своєму блозі на «Українській правді».

 

«У найближчі дні ми оголосимо про початок перехідного періоду – перші 45 днів камери фото- і відеофіксації будуть працювати в режимі інформування і попередження. Потім повна процедура штрафів і покарань з нарощуванням кількості камер – по всій країні. Ви до цього готові? Сподіваюсь що так. Це трохи дискомфортно після десятиліть «вольниці», але це єдиний шлях для скорочення кількості загибелі людей на дорогах», – зазначив очільник правоохоронного відомства.

 

«До мене на стіл регулярно лягає жахлива статистика – на дорогах країни гине від 38 до 50 людей за тиждень. Тільки силами патрульних поліцейських цю проблему не вирішити – потрібна воля суспільства і впровадження дієвих механізмів контролю. Задумайтесь: на дорогах України в 2019 році загинули 3454 особи. Більше, ніж на війні...», – підкреслив керівник МВС. У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що у квітні 2020 року буде запущено перші 50 камер автоматизованої системи фіксації порушень швидкісного режиму. «Починаємо з Києва та автодоріг навколо столиці», – зазначив він.

 

Компанія «Україніські системні інновації» щиро вітає такий рішучій та державницький підхід до вирішення проблеми, котра назріла вже давно та вимагає негайних дій. В свою чергу ми працюємо та надалі працюватимемо заради того, аби якнайшвидше впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР було забезпечено найсучаснішими та найдосконалішими технічними засобами вітчизняного виробництва, вже перевіреними у дії та сертифікованими на державному рівні.