Порушення – на камері, штраф – у смартфоні

Україна активно готується до запровадження автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. При цьому в державі робиться все необхідне, аби ця новація на стала «драконівським законом». Важливо не карати, а привчити всіх громадян держави до суворого дотримання  норм законодавства, що стоять на варті їхнього життя та здоров`я. Разом із цим  роблятся кроки задля того, аби перехід до сучасних реалій став максимально комфортним навіть для потенційних порушників ПДР. Про що саме йдеться?

 

Як стало відомо із відповідного офіційного допису на  сторінці онлайн-сервісу державних послуг «Дія» у Facebook, назабаром українські  водії зможуть сплачувати штрафи за порушення Правил дорожнього руху за допомогою  цього надзвичайно корисного проекту. «Дія» готує справжній набір водія. До цифрових водійських посвідчень, техпаспорта, автоцивілки додаємо сплату штрафів онлайн. Водіям треба дотримуватися ПДР і не порушувати їх. Проте, якщо таке трапиться - українці отримають шанс зручно понести покарання онлайн», - йдеться у повідомленні.

 

Користувачі додатку зможуть перевірити наявність штрафу та негайно сплатити його у разі наявності у зручний для нитх спосіб, не гаючи зайвого часу. При цьому у додатку відображуватимуться як штрафи, виписані просто на місці зупинки, так і зафіксовані в автоматичному режимі або в режимі фотозйомки. У разі появи штрафу водії, які встановлять додаток, отримуватимуть push-повідомлення. Наразі онлайн-сервіс державних послуг «Дія» від Міністерства цифрової трансформації України перебуває у стадії розробки, але, сподівємося, вже незабаром він повноцінно запрацює на користь всім українцям.

 

Крмпанія «Українські системні інновації», в свою чергу, працює над тим, щоб забезпечити державу надійними засобами автоматичної фіксаціх порушент ПДР та бажає всім водіям бути законослухняними і отримувати на свої номери лише приємні повідомлення.