Штрафні квитанції у якості «паризьких сувенірів»

Хоч як там ми не прагнемо якнайскоріше досягти європейського рівня у всьому, і, зокрема у царині боротьби із порушеннями правил дорожнього руху, а іноді доводиться-таки визнати: і у них там з цією важкою справою теж іноді бува не все гаразд. Наприклад, наприкінці минулого року численні гості чарівного Парижу були ошелешені силою-силенною повідомлень про необхідність сплатити штрафи за порушення ПДР, котрі нібито були вчинені ними під час перебування у столиці Франції. Найцікавіше в цьому було те, що такі «листи щастя» почали отримувати навіть ті, хто ніколи взагалі не був у найромантічнішому із міст планети!

 

Так, один турист з Канади орендував авто у Парижі на один день, проте по приїзду додому він отримав 27 штрафних квитанцій за перевищення швидкості. Але як можна пояснити той факт, що «шумахерство», на якому його нібито було зловлено, категорично не збігається із реальними строками його вояжу:  жодна з цих квитанцій не датована тим числом, коли канадець перебував у Франції? Втім, ще больш анекдотичною виглядає ситуація із громадянином Великобританії, котрий «примудрився» перевершити цей сумний рекорд, ставши отримувачем аж 50  повідомлень про штрафи. Все б нічого, але ж нога цього англійця (чи то колесо керованої ним автівки) взагалі  жодного разу не торкалися землі Франції!

 

Знайти, як то кажуть «кінці» у цій чудернацькій справі не можуть і досі.   Паризька компанія, яка займається орендою авто виключає факт передання персональних даних іншим особам. Тому кожен цей випадок буде розглянутий з особою, на яку покладено відповідальність. При цьому треба зважити на те, що паризькі стягнення за порушення ПДР – це аж ніяк не наші «благенькі» штрафи, котрі тамтешнім водіям вдалися б просто смішними. Йдеться про досить великі суми у сотнях, а загалом і тисячах євро. І, що найсумніше, «відмахнутися» від них як від прикрої дурощі, не вийде - в таких випадках водіям нічого не лишається, як подавати офіційну апеляцію. В іншому вмипадку при в'їзді до Франції у них можуть виникнути неабиякі проблеми.

 

Компанія «Українські системні інновації» наполегливо працює над тим, щоб запозичити тільки найкращій досвід з усього світу, спрямований на те, аби в Україні було якнайменше порушень та пригод на дорогах, а відповідальність за них несли лише винні та виключно за Законом.