Українці гинуть в ДТП. Де порятунок?

На превеликий жаль, кінець весни-початок літа нинішнього року вже зібрали надзвичайно щедрий «врожай» жахливих дорожньо-транспортних пригод із смертельними наслідками, що трапилися на автошляхах України. Мешканці держави потерпають від цього лиха, а громадськість та експерти розмірковують над шляхами його подолання. При цьому абсолютна більшість  як фахівців, так і пересічних громадян впевнені – єдиним шляхом покращання ситуаціє має стати посилення відповідальності для порушення ПДР, підкріплене запровадженням їх автоматичної фото- та відеофіксації.

Ось перелік  лише найактуальніших та найтрагічніших дорожніх пригод у нашій державі:

31 травня у Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області зіткнулися легковий автомобіль і вантажівка. Загинув водій легковика та двоє пасажирів: 25-річна жінка із 3-річною донькою.

6 червня у с. Миколаївка Херсонської області легковий автомобіль влетів у зупинку, де саме перебувала сім'я. В результаті двоє людей загинули на місці і ще одна отримала травми.

12 червня у селищі Тошківка Луганській області лоб у лоб зіткнулися два мотоцикли. Загинули троє осіб, зокрема двоє школярів. За попередньою інформацією, один із байків влетів у вибоїну на дорозі, після чого його відкинуло на "зустрічку".

15 червня у Тростянецькому районі Вінницької області зіткнулися два автомобілі, в результаті чого четверо осіб загинули на місці, ще четверо отримали травми.

16 червня трапилася страшна ДТП у с. Магдалинівка Херсонської області, де легковий автомобіль злетів у канал. Загинув водій і двоє дітей у віці 4 і 16 років.

У ніч на 17 червня на трасі Київ – Одеса біля села Воробіївка Одеської області трапилася ДТП із трьома загиблими. Як стало відомо, водій Lexus не впорався із керуванням і врізався у припаркований на узбіччі автомобіль ВАЗ.

У Рівненській області 18 червня трапилася смертельна аварія із двома легковими авто Ford і Volkswagen Passat. Загинули обидва водії, їхні пасажири були травмовані.

Що маємо робити?! За даними опитування, котре було проведено одним із відомих  інтернет-ресурсів України, 48% опитаних виступили за посилення покарань, заявивши, що «водії повинні боятися порушувати ПДР». Фактично, за нинішніх реалій це можливо лише шляхом введення якнайщільнішого «перекриття» автошляхів комплексами автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Втім, дуже важливо, аби така фіксація проводилася належним чином та за допомогою дійсно придатного для цього обладнання вітчизняного виробництва.

Саме цей момент підкреслив, наприклад, автоюрист Денис Конюшко, коментуючи плани МВС України запровадити систему відеофіксації порушень ПДР: «Усі адміністративні порушення повинні фіксуватися на фото-, відео- і аудіофіксацію на ті технічні засоби, які сертифіковані в Україні і спеціально призначені для фіксації правопорушень. Звичайний мобільний телефон не призначений для фіксації адміністративного правопорушення. Таким чином, зазначені постанови про притягнення особи до кримінальної відповідальності будуть скасовані в суді. Я в цьому абсолютно впевнений. Це потягне за собою тисячі судових позовів, які будуть задоволені судом», – заявив він.

Компанія «Українські системні інновації» вже сьогодні готова надати для встановлення на автошляхах саме те обладнання, котре потрібно, аби в країні більше не траплялось жахіть, подібних до тих, що згадані вище. Її технічні засоби мають всі необхідні сертифікації та створені саме для того, аби зберегти життя та здоров’я українців та припинити криваві дорожні трагедії.