Цифровізація України: економічний ефект замінить кредити від МВФ!

Голова Комітету парламенту з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко заявив: Український уряд, провівши кілька реформ в рамках цифровізації різних сфер економіки, забезпечить поповнення бюджету таким чином, що зможе повністю відмовитися від кредитних програм МВФ. При цьому голова профільного комітету в якості однієї із найважливіших програм у цій царині назвав оцифрування відеофіксації порушень на дорогах. Крім поліпшення ситуації з безпекою така реформа дозволить зібрати більше коштів в якості штрафів з порушників ПДР.


"Важлива для безпеки наших людей система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Це підвищить безпеку дорожнього руху, а також істотно зменшить смертність і травматизм на дорогах. З іншого боку - це ще ефективний збір штрафів за порушення в держбюджет. Такі надходження можуть скласти від 5 до 7 млрд гривень в рік. Ці кошти можна направити на ремонт і будівництво нових доріг", - пояснив Данченко.


"Ми нарахували як мінімум 25 млрд гривень (близько 1 млрд доларів) на рік від п'яти сервісів. І все це можна зробити з нулем інвестицій і залучення наших ІТ-компаній. Мільярд доларів від МВФ ми отримуємо разово і повинні віддавати, а це щорічно економія і інвестиції в економіку. Ось коротко, що таке електронні сервіси, і це менше 1% з того, що потрібно вводити в державі", - зазначив голова комітету ВРУ з інформатизації та зв'язку Олександр Данченко.


Отже, як бачимо, якнайшвидше введення в дію систем фото- та відеофіксації порушень ПДР – це питання не лише безпеки на автошляхах, збереження життя та здоров’я наших громадян. Втілюючи в життя цю надзвичайно важливу програму, Україна отримає шанс на справжній економічний «прорив», вихід із боргової залежності. Стрімкий розвиток та процвітання. Особливо надихає те, що вітчизняні законодавці розуміють: здійснити це можливо саме «силами українських ІТ-компаній. Тож компанія «Українські системні інновації» працює в цьому напрямку вже сьогодні – задля безпеки, добробуту та процвітання рідної України.