Україна: перший рік із автофіксацією. Результати просто вражають!

За перший рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху таких порушень стало у 8 разів менше, жертв ДТП також поменшало. Про це повідомили заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький.

«Рівень травматизму в порівнянні з європейськими країнами значно вищий. За минулий рік загинули 3 554 особи», - заявив Геращенко. «Використовуючи систему автоматичної фіксації у відкритий спосіб, а також всі інші заходи зниження аварійності, зниження смертності і травматизму на дорозі, ми можемо звітувати про перші результати за цей рік. У порівнянні з минулим роком, у нас на 17% зменшення дорожньо-транспортних пригод із загиблими і на 14% зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод із травмованими. Загинуло на 133 особи менше, травмувалося на 1010 осіб менше. Це результати за 4 місяці», - додав Білошицький.

Перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції також зазначив, що за першу добу запуску системи рік тому було зафіксовано понад 57 тисяч правопорушень швидкісного режиму. Станом на 30 травня 2021 року зафіксовано 7 тисяч таких порушень. «Ця цифра є приблизно такою кожного дня: 5 - 7 тисяч. Тобто ми маємо зменшення порушень у 8 разів. Однозначно порушувати стали набагато менше. Це означає зниження швидкості, а це означає зниження вірогідності ДТП з потерпілими і загиблими», - заявив Білошицький.

Представник Патрульної поліції повідомив, що за рік роботи системи автоматичної фіксації було складено 1 738 119 постанов. Стільки разів було притягнуто до відповідальності порушників швидкісного режиму, а також тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою для руху громадського транспорту. Із цих 1,7 мільйона постанов 1 479 726 постанов було виконано, тобто штрафи були оплачені на загальну суму 259 598 532 гривні. Майже 260 мільйонів — це 85% виконаних постанов, сказав Білошицький. Він наголосив, що майже 90% всіх штрафів оплачуються в перші 10 днів, у чому є заслуга й пільгового періоду, коли особа може заплатити 50% штрафу.

Компанія «Українські системні інновації» доклала чималих зусиль заради того, щоб ці вражаючі досягнення стали реальністю. Ми не просто працюємо – ми рятуємо життя і раді робити все, що можемо для того, аби кількість наших співвітчизників, котрим пощастило уникнути трагедії завдяки роботі системи автоматичної фіксації порушень ПДР ставала дедалі більшою.