100 мільйонів за 100 днів – ефективність автофіксаціїлишається поза сумнівом

Високопосадовці державних органи України у власних виступах раз по разу підкреслюють: система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху беззаперечно довела власну ефективність як у виконанні своєї основної функції – зниженні аварійності на автошляхах, так і у справі поповнення державної скарбниці. Отже, на часі її розширення та вдосконалення. Місця для вагань та сумнівів тут просто немає.

 

Так, представники  Міністерства внутрішніх справ днями повідомили, що в Україні за понад три місяці роботи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху водії сплатили пів мільйона штрафів. Зазначається, що завдяки цьому бюджет країни поповнили майже на 100 мільйонів гривень. До того ж у 4,5 раза зменшилась кількість порушень на ділянках, які раніше були аварійними. У відомстві запевняють, що найближчим часом ще 220 комплексів автоматичної фіксації порушень будутьвстановлені на дорогах державного значення.

 

Ті ж самі дані та наміри підтверджує і міністр інфраструктури України Владислав Криклій: «100 днів – 100 мільйонів гривень штрафів. І питання навіть не в сумах, а в тому, що в 4,5 рази зменшилась кількість порушень на локаціях, які раніше були аварійними. Люди звикають дотримуватися швидкісного режиму, і це позитивний ефект. До кінця року ще 220 камер встановимо на дорогах державного значення.»

 

І це – лише початок, лише, так би мовити, «перша сторінка» із того величезного потенціалу, що несе у собі автоматична фіксація порушень правил ПДР. Компанія «Українські системні інновації» має усі підстави запевнити співвітчизників: далі буде ще ефективніше та досконаліше! А наша країна із кожним новим кроком у розвитку цієї важливої справи ставатиме дедалі більш безпечною та цівілізованою.