Разом із МВС України позитивну оцінку автофіксації дає також і Мінтранс

Високопосадовці вітчизняного Міністерства внутрішніх справ вже неодноразово висловлювали власні думки щодо ефективності та результативності системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, котру було запроваджено у державі із 1 червня нинішнього року. Нині ж власним баченням з приводу майбутнього цієї новації поділився також керівник іншого відомства, до якого її робота має безпосереднє відношення – Міністерства інфраструктури України.

 

Його очільник, міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що «функціонал себе виправдовує» - завдяки автофіксації йде на спад кількість порушень в тих місцях, які за перші місяці лідирували за сумами штрафів. «Якщо в середньому за місяць було порушень на 30 млн гривень, то на наступний місяць вже буде спад на 30% і так далі. Система себе виправдовує», – наголосив Криклій. Представник уряду зазначив, що приємно здивований таким змінам. Він додав, що «люди виявилися морально готові до цієї системи», хоча він очікував протидію в цьому питанні.

 

Такі переконання пана міністра грунтуються на досить серйозних дослідах, проведених його підлеглими та правоохоронцями.  Міністерство внутрішніх справ провело експертизу відео з різних ділянок доріг. Фахівці дослідили, що до бюджету вже надійшов 31 мільйон гривень сплачених штрафів. Чиновники очікують, що у цьому році подібна динаміка збережеться. Отримані дані, на думку керімництва Мінінфраструктури є вагомою підставою для подальшого поширення дії систем автофіксації порушень ПДР на теренах України. «До кінця року ми плануємо встановити на державних дорогах України ще більш як 200 камер», –  уточним пан Кріклій.

 

Компанія «Українські системні інновації» працює задля убезпечення кожної вітчизняної дороги, кожної вулиці і працюватиме з цією метою надалі. Яка ж може бути «протидія» державній ініціативі, що спрямована на зберження життя та здоров`я кожного із українців, на захист від смертельної загрози нас та наших дітей?!