Впровадження автофіксації порушень ПДР – іще одна проблема вирішується

Варто було відбутися повноцінному запуску в Україні системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху, аж одразу знайшлися ті, хто попри цілком очевидні користь та слушність цього нововведення почали шукати у ньому якісь недоліки. Однією з «проблем», котрі дуже турбували  таких прискіпливих панів були випадки, коли повідомлення про  порушення надходили «не тим» особам – штрафи були виписані на так звані «автомобілі-двійники». Як виявилось, це питання має реальне та досить просте   вирішення.

Нагадаймо, перший раз галас з цього приводу вчинився, коли штраф був виписаний за порушення ПДР автомобілем Skoda. Однак отримав його власник автомобіля Volkswagen з ідентичним номерним знаком. Цей випадок було висвітлено на Facebook-сторінці спільноти Київ Оперативний. Тоді ж почалася розмова про  «двійників» - нелегально зареєстровані в Україні авто з номерами іншого транспортного засобу. Найчастіше це нерозмитнені «іноземці» з підробленими документами або викрадені транспортні засоби, які зловмисники таким кустарним способом легалізували.

Аж ось від балачок дійшло до цілком конкретної справи: до поліції звернулася мешканка Білої Церкви, якій надійшло 6 адміністративних матеріалів про порушення швидкісного режиму в Києві. Жінка стверджувала, що пересувається на власному позашляховику Range Rover виключно вулицями Білої Церкви і в столицю не їздила. Надалі інспектори відділу розшуку і обробки матеріалів ДТП виявили та зупинили автомобіль Range Rover на вулиці Стуса, в місті Вишневе. Марка, колір, державні номерні знаки були ідентичні авто заявниці. За кермом автомобіля перебував чоловік, який повідомив поліцейським, що документів на транспортний засіб не має, а номери кузова авто не відповідали баз даних. «На порушника патрульні склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом без документів і державного номерного знаку. Надалі цією справою будуть займатися слідчі», - заявили в  поліцейській прес-службі.

Як бачимо, справа в банальному порушенні Закону, котре, якраз і допомогла виявити система автоматичної фіксації порушень ПДР. Компанія «Українські системні інновації» постійно працює над вдосконаленням її роботи та нагадує співгромадянам: незначні та тимчасові проблеми, котрі є неминучими за впровадження будь-якої нової технології – то не горе. Горе – це дівчинка 10 років, котру днями збив на пішохідному переході через трасу Київ-Одеса водій автомобілю Dodge, котрий грубо порушив Правила дорожнього руху. Саме із цим злом ми ведемо безкомпромісну боротьбу та  закликаємо підтримати її усіх громадян України!