Автоматична фіксація порушень ПДР – значне поповненя державної скарбниці

Запровадження системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху все ще перебуває на початковій стадії, але представники державних органів вже бачать у ньому суттєвий засіб не лише наведення ладу на українських автошляхах, але й неабияке джерело поповдення державного б`юджету. Як саме це має працювати?

 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, лише в Києві за кілька годин двадцять камер зафіксували 38 528 порушень швидкості автомобілями. За його словами, МВС вже на фінішіній прямій у впровадженні багатостраждальної системи автоматичної фіксації порушеннь ПДР на українських дорогах.  «Почнемо з Києва як з найбільшого міста. Розраховуємо на допомогу місцевих влад. Це – своєрідний «центр керування польотами». Сюди стікається вся інформація з поки що 20 камер (буде більше) у столиці, яку оброблять поліцейські», – зазначив Шевченко.

 

Він також додав, що так звані «листи щастя», тобто постанови про адмінправопорушення, які поштою присилатимуть правопорушникам, формуватимуться у патрульній поліції.

«Літають на столичних дорогах страшне як. Два десятки камер з початку доби 14 лютого на 11:29 зафіксували 38 528 порушень тільки швидкісного режиму автомобілями», – пише Шевченко.

 

Додамо, що при мінімальному штрафі у 255 гривень це майже 10 мільйонів грн. Але ж наразі ситуація має змінитися, причому досить кардинально. У 2020 році МВС планує збільшити штрафи за такі порушення:

Перевищення максимально дозволеної швидкості більш ніж на 50 км/год – 3400 гривень (було 510 гривень)

Залишення місце ДТП – 3400 гривень (було 255 гривень) + передбачити можливість позбавлення прав на керування транспортними засобами на строк 6 місяців

Керування автомобілем особою, яка не має на це права – 10 200 гривень (було 510 гривень)

За автомобіль з порушенням митних правил – від 85 до 170 тисяч гривень.

За використання авто на євробляхах в комерційних цілях – штраф 34 тисячі гривень.

За перевезення дітей без автокрісел – перший штраф 510 гривень, за повторне порушення протягом одного року – 850 гривень.

 

Отже, як бачимо, найближчим часом «літати» - чи то в столиці, чи будь-де в інших місцях України стане задорого. Компанія «Українські системні інновації» наполегливо працює над тим, аби такі часи – безпечні та довгоочікувані для всіх законослухняних учасників дорожнього руху у нашій державі настали якнайскоріше.