Рік новий – проблеми ті ж самі...

На превеликий жаль, новорічні свята на Україні вже встигли позначитися цілою низкою  порушень правил дорожнього руху та дорожньо-транспортних пригод, в тому числі – із трагічними наслідками. Схоже на те, що певна кількість вітчизняних водіїв не отримала законослухняності, виваженості та здорового глузду навіть у вигляді  подарунків під ялинкою... У новий, 2020 рік входимо із старими проблемами.

 

Так, лише у столиці нащої держави 1 січня співробітниками патрульної поліції було виявлено близько 40 водіїв, що перебували за кермом у стані сп`яніння. На них усіх чекає «новорічне вітаннячко» у вигляді  штрафу в розмірі 10 200 гривень та  позбавлення права керування транспортним засобом на один рік. І для когось це, напевно, ще й буде замало – якщо зважити на одну з таких «новорічних пригод». У Києві 57-річний  водій автомобіля Volkswagen «насвяткувався» до такого ступіня сп`яніння, що врізався в припаркований Suzuki, а потім вийшов з-за керма і ліг поруч на землю відпочити... Без травмованих обійшлося просто дивом. Але так у святкові дня пощастило далеко не всім...

 

1 січня близько шостої ранку у Київській області  17-річний хлопець, не маючи водійського посвідчення та перебуваючи у нетверезому стані сів за кермо автомобіля Peugeot, щоб відвезти дівчат. Автівку він взяв без відома батьків, яких в той час не було вдома. Між селами Сеньківка і Горобіївка сталася аварія, в  результаті якої 14-річна пасажирка отримала травми і була доставлена ​​в лікарню. Інша пасажирка, віком 16 років під час аварії загинула, її тіло було знайдено на деякій відстані від місця ДТП. Також в тій самій Київській області загинули двоє мешканців села Шандра, котрі на мікроавтобусі Mercedes злетіли із дороги та зіткнулися із найближчим деревом. Третій учасник ДТП,  20-літній хлопець, із важкими травмами потрапив до лікарні. Маємо смертельні автопригоди ще у декількох областях України.

 

Компанія «Українські системні інновації» звертається до всіх вітчизняних водіїв та інших учасників дорожнього руху: Шановні українці! Зимові свята тривають. Схаменіться! Не перетворюйте власними безвідповідальними та нерозумними діями ці веселі дня на привід для горя та трауру. Можливо – для ваших власних рідних... Поважайте Закон, Правила дорожнього руху та себе самих. Нехай свято залишиться святом, а не стане трагедією!