Київські «герої парковки» шокували навіть посла ЄС

Ми можемо скількі завгодно вести розмови про власні прагнення до життя за рівнем і стандартами цивілізованого світу та розвинених країн, називати Київ «європейскою столицею», але...  Варто людині, котра звикла жити дійсно у реаліях, де панують повага до Закону та висока культура громадян, кинути неупереджений погляд на наше де в чому сумне сьогодення, як одразу стає дуже соромно. Яка Європа, коли у її офіційного представника безлад, що відбувається в головному місті  нашої країни викликав справжній шок?!

 

Новий посол Європейського Союзу – Матті Маасікас, прибув до України наприкінці нинішньої осені. Аж ось днями він дав досить розлоге інтерв`ю вітчизняним журналістам. Одним із питань, що пролунали, було таке: «Вас, напевно неприємно вразив київський трафік?» Ось що відповів вельмишановний дипломат: «Ну, трафік трафіком... але є одна така річ... У вас усі паркуються на тротуарах! Це... (посол розводить руками). Якби не це, то в усьому іншому переїзд в Україну став для мене дуже, дуже приємним досвідом...» Сором і жах. Ось так, насправді ми виглядаємо в очах європейців. І будемо виглядати, аж доки не наведемо лад у власній домівці.

 

Звинуватити пана Маасікаса у перебільшенні неможливо навіть за дуже великого бажання. Згідно даних КМДА, лише за місяць (із 15 жовтня до 14 листопада) у столиці було винесено 8 600 постанов за порушенння правил паркування на майже 4,5 мільйонів гривень! І це, зауважимо, тількі за результатами патрулювання смуг руху громадського транспорту в центрі Києва. Втім, навіть масові заходи із залученням паркувальних інспекторів та поліції поки що нездатні «вилікувати» наших «героїв парковки», котрі геть не бажають дотримуватися будь-яких законів та правил, лишаючи свої автівки де заманеться. Навіть найближчими днями,   26 та 28 листопада у серці столиці знову довелося проводити масові евакуації  автомобілів, що були припарковані хаотично,  із грубими порушеннями, заважали руху транспорту та пішоходів. Яка Європа, панове?! Та не смішіть...

 

Компанія «Українські системні інновації» наголошує: справжніми «ліками» від злісних та невиправних нехтувальників правил паркування може стати лише встановлення автоматичних комплексів фіксації всіх порушень ПДР, зокрема – й паркування автівок. Щоденні та неминучі штрафи, напевно допоможуть їм замислитися щодо хибності власної поведінки, а Києву – перетворитися на дійсно європейське місто.