Кияне, зустрічайте! Відеофіксація порушень ПДР вже на порозі

Вітаємо киян та гостей столиці! У надзвичайно важливій справі забезпечення безпеки на її вулицях та автошляхах, нарешті , відбувається перехід від вагань та зволікань до цілком конкретних справ. Як стало відомо, перші комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в Києві не лише придбані, але й вже встановлюються на майбутніх «місцях несення служби». Де саме і на що чекати водіям? Зараз розповімо.

 

За інформацією Національної поліції України, для міста Києва здійснено закупівлю 20 автоматичних комплексів, 5 з яких вже змонтовані та готові до роботи. І це аж ніяк не «відеокамери», як то пишуть та говорять іноді ті, хто не володіє питанням у повній мірі. Мова йде про досить непросту сучасну та «розумну» систему, котра окрім камери, що розпізнає та фіксує державні реєстраційні номери автівки-порушника, має також радар для визначення її швидкості та спеціальний електронний блок для обробки даних. Інформація  з нього (в тому числі і зафіксоване зображення вчиненого порушення)  надходитиме на сервер патрульної поліції, після чого усі дані власники автомобіля визначатимуться автоматично. Працівникам поліції, власно кажучи, залишиться лише роздрукувати та відправити за адресою вже готову квитанцію.

 

Для початку (до кінця нинішнього року) «листи щастя» міститимуть у собі лише повідомлення про порушення ПДР та попередження – аби столичні водії прониклися розумінням того, що віднині усі вони перебувають під пильним електронним «оком». А ось із початку року наступного тим, хто нехтує правилами, надходитимуть вже повідомлення про конкретні штрафи. Вони очікують, перш за все,  на любителів надто швидкої їзди, тих, хто «не розрізняє» колір сигналу світлофора, дозволяє собі рухатися полосою для громадського транспорту. Непереливки буде і тим автовласникам, що дозволяють собі паркуватися, де заманеться. На них також чекають вкрай неприємні несподіванки... За наявними даними, в першу чергу на зустріч із комплексами автоматичної фіксації порушень ПДР слід очікувати у таких місцях столиці:

 

- Столичне шосе (перед поворотом на вул. Заболотного);

- Європейська площа;

- на розі вулиць Хрещатика и Прорізної (в бік Хрещатика);

- Бульвар Дружби Народів (на з`їзді із мосту Патона);

- на перетині вулиць Нижнього Валу, Глибоцької та Вознесенського узвозу;

- на перетині вулиць Нижнього Валу та Ярославського провулку;

- Львівськая площа, на перетині вулиць Січових стрільців, Великої Житомирської,    Сретенської, Бульварно-Кудрявської;

- на перетині вулиць Січових стрільців та Вознесенського узвозу;

- на перетині вулиць Січових стрільців та Глибоцької;

- на перетині вулиць Січових стрільців та Глібова.

 

Компанія «Українські системні інновації» вітає початок реалізації програми із наведення ладу на вулицях, площах та автошляхах столиці нашої Батьківщини та нагадує усім водіям: «Будьте пильними та дотримуйтесь правил дорожнього руху. І тоді всі листи, що надходитимуть на вашу адресу будуть дійсно щасливими!»