Фото- та відеофіксація – вже до кінця року?

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Міністерства внутрішніх справ України  Олексій Білошицький в ефірі однієї із вітчизняних телевізійних програм зробив надзвичайно важливу заяву. За словами вельмишановного високопосадовця, «камери фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху запрацюють в нашій державі вже до кінця нинішнього року». Поки що, за словами пана Білошицького, система автоматичної фіксації  робитиме в пілотному режимі. Але, то, звісно, тількі початок...

 

Поліцейський керівник повідомив ще декілька важливих моментів. Так, згідно його заяви, за допомогою автофіксації штрафувати будуть не водіїв, які порушили ПДР, а власників автомобілів, на яких сталося порушення, якщо власник не повідомить поліції дані водія-порушника. Також для автовласників буде запроваджена система штрафних балів. Кожен український водій щорічно отримуватиме 150 балів, якими можна буде розраховуватися за правопорушення, не сплачуючи штрафу. Вартість одного порушення — 50 балів. За відсутності балів доведеться заплатити штраф.

 

Про найнагальнішу потребу такого нововведення більш, ніж красномовно свідчить сумна статистика хоча б одного лише Києва. За минулий тиждень, з 28 жовтня по 3 листопада, Патрульна поліція зафіксувала на столичних дорогах 832 ДТП (для порівняння, позаминулого тижня – 850). Із них 43 аварії – з постраждалими (позаминулого тижня – 51). В результаті ДТП загинуло двоє людей (позаминулого тижня жертвою дорожньо-транспортних пригод стала одна людина). Травми отримали 53 людини (позаминулого тижня – 63), із них двоє велосипедистів та двоє мотоциклістів. рім того, сталося 17 наїздів на пішоходів, із них 9 - на пішохідних переходах.

 

Компанія «Українські системні інновації» вітає та підтримує прагнення вітчизняної поліції, нарешті, довірити вартування порядку на українських автомагістралях пильному та невтомному електронному «окові». В свою чергу, ми готові долучитися до цієї справи та зробити все можливо для забезпечення безпеки, збереження життя та здоров`я усіх мешканців України.