Смертельні ДТП в Україні скоюють вже й діти!

Останнім часом в Україні трапилося кілька надзвичайно важких дорожньо-транспортних пригод, винуватцями яких стали підлітки, фактично - діти. В результаті маємо травмування та загибель людей, зокрема, таких же самих неповнолітніх. Жахливі випадки, в яких транспортні засоби стають знаряддям аж ніяк не дитячих «ігор» із смертельними наслідками, черговий раз красномовно свідчать про те, що питання наведення ладу на автошляхах держави стоїть сьогодні як ніколи гостро.

У Запоріжжі 15-річний хлопець без дозволу взяв батьківській автомобіль Hyunday – звичайно ж,  без дозволу батьків. Вирішивши погасати вулицями міста у компанії власних однолітків, підліток намагався продемонструвати їм «високий клас крутої їзди». Результат не змусив себе довго чекати – «водій», що мав досвід кермування хіба що на комп’ютерних симуляторах,   не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з автомобілем Daewoo Lanos. Внаслідок  аварії хлопець у віці близько 14 років від отриманих травм помер. Водій і ще двоє пасажирів, підлітки 2004 і 2005 років народження, з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні. Також до медичного закладу з травмами потрапив водій автомобіля Daewoo Lanos 1983 року.

Майже така сама пригода трапилася тими ж днями і на Житомирщині. 15-річний і 13-річний двоюрідні брати взяли ВАЗ свого дядька, щоб «покататися». За кермо сів старший із них. Рухаючись по дорозі, хлопець не впорався з керуванням і машина перекинулася. В результаті ДТП водія і пасажира доставили в Брусилівську лікарню. Попередньо, травми отримав молодший із них. На щастя, обійшлося без жертв, але  це просто диво… А ось на Івано-Франківщині в селі Новиця дива, на жаль, не сталося. 15-річний житель Новиці за кермом мотоцикла Geon не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електроопорою. Від отриманих травм він помер на місці подій. 14-річний пасажир мотоцикла помер у Калуській центральній районній лікарні.

Звичайно ж, після усіх цих жахливих трагедій питання постають, перш за все, до батьків та вихователів малолітніх «шумахерів», котрі вкорочують віку собі та одноліткам. Але ж не в меншому ступені подібним випадкам сприяє й недостатній контроль за порушеннями правил дорожнього руху в країні. Компанія «Українські системні інновації» докладає всіх зусиль для того, аби автошляхи та вулиці нашої держави стали безпечними для всіх її мешканців – як дорослих, так і малих, а вкрай небезпечні «ігри», на кшталт тих, що згадані вище, були б взагалі неможливими.