Україна у жалобі – країну стрясають жахливі ДТП

Минулі вихідні в нашій державі позначилися новими дорожньо-транспортними пригодами, котрі забрали надзвичайну кількість  людських життів. У різних куточках країни трапилися дві аварії, схожі одна на одну майже стовідсотково – як за своїми трагічними обставинами, так і за кількістю жертв. В обох випадках на місці загинуло по дев’ятеро людей, ще більша кількість опинилася у лікарняних закладах. Страшний перелік тих, чиє життя обірвалося через безлад  на вітчизняних дорогах, на превеликий жаль, поповнився новими іменами…

У суботу, 21 вересня, на овідіопольській трасі в Одеській області переповнена людьми маршрутка зіткнулася з бензовозом, у результаті чого загинули 9 осіб. Ще четверо отримали травми різного ступеня тяжкості. Маршрутка прямувала до Одеси, а вантажівка поверталася з обласного центру, ДТП трапилася між селами Нова Долина і Прилиманське. Удар був настільки сильний, що мікроавтобусу знесло ліву частину й він перекинувся. Щоб дістати із салону живих і тіла загиблих, довелося залучити рятувальників, які розрізали металевий корпус транспортного засобу. Винуватцем ДТП слідчі попередньо називають водія вантажівки. Він виїхав на зустрічну смугу, де лоб у лоб зіткнувся з пасажирським мікроавтобусом. Чоловіка вже взяли під варту, наразі він перебуває у лікарні. Водієві загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення.

За два дні, 23 вересня, в понеділок в Житомирської області зіткнулися вантажівка і рейсовий автобус. ДТП сталася у Новоград-Волинському районі, на трасі Київ — Чоп, недалеко від села Великий Молодьків. Водій автобуса зупинився, щоб замінити колеса. У той час частина пасажирів перебувала на узбіччі дороги. Повідомляється, що внаслідок аварії загинули дев’ятеро пасажирів автобуса. Водій вантажівки і дев’ять пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, були госпіталізовані до Новоград-Волинської лікарні. ДТП трапилось через те, що керманич «DAF» із напівпричепом (цистерна), житель Волині, прямуючи у напрямку столиці, не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням «Яремча-Житомир», що стояв на узбіччі дороги. Водій вантажівки затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та перебуває у спецпалаті лікарні під вартою поліції.

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів взяти на контроль розслідування аварій із жертвами, які сталися протягом останніх днів, зобов’язав уряд здійснити необхідні заходи для недопущення повторення подібних випадків, а також наголосив на необхідності включити безпеку пасажирських перевезень до пріоритетних напрямів діяльності уряду. Голова держави також  висловив співчуття рідним і близьким загиблих у ДТП в Одеській і Житомирській областях.

В Житомирській та Одеській областях оголошено жалобу за загиблими у моторошних аваріях. Компаній «Українські системні інновації» висловлює своє щире співчуття рідним, близьким та друзям загиблих. Кожен з нас має зробити все, що залежить від нього задля того, аби Україна взагалі не знала таких трагедій.