Наведення ладу у паркуванні – наміри вірні, але чи по силах?

Днями на розгляд  Верховної ради України було винесено законопроект, що має стати черговим кроком до наведення ладу у паркуванні автотранспорту. Він має захищати права власників електромобілів. Сьогодні вони лише починають з’являтися на наших дорогах та вулицях, але, цілком можливо - за ними майбутнє. Втім, виникає питання, а чи зможе Україна владнати «тонкощі» у цій надзвичайно важливій справі цивілізованого паркування за умови, коли досі  у влади більшості міст (навіть і столиці) не вистачає сил та можливостей задля вирішення найнагальніших проблем у цій царині?

Автори законопроекту №10405 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення  доступу до   інфраструктури зарядних станцій для електромобілів» виходили з того, що усі нові паркувальні майданчики в нашій державі обов’язково мають бути обладнані зарядними пристроями для електромобілів. Але, як показує невтішна практика, часто-густо такі місця займають власники транспорту  із двигунами внутрішнього згоряння, котрі абсолютно не переймаються проблемами та потребами водіїв електрокарів.  Якщо згаданий вище законопроект буде ухвалено, цьому неподобству має бути покладено край -  у випадку, коли автівка с ДВС займе під час паркування місце для електричного транспорту, її власник матиме сплатити штраф у розмірі від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто -  від 340 до 510 гривень.

Ідея, звичайно, слушна. Але… Кияни та гості столиці мають змогу спостерігати, як другий день поспіль в столиці інспектори з паркування разом з поліцією проводять «чистки» на найважливіших трасах міста -  не лише штрафують, а й евакуюють автівки порушників. Так, вони уже масово евакуювали машини на бульварі Шевченка, Бессарабській площі та деяких інших вулицях. За паркування в заборонених місцях  інспектори виписують штраф від двохсот п'ятдесяти до півтисячі гривень. В середу, 10 липня, до них долучилась поліція з евакуаторами і тепер запевняють – евакуацію машин вони проводитимуть щодня на різних вулицях Києва. Втім, правоохоронці чесно визнають - щоб охопити усі вулиці, у них просто не вистачає рук.

Чи реальною є боротьба за права власників електромобілів в той час, коли поліції не вистачає сил та засобів, аби очистити вулиці та площі від автохамів та «героїв парковки», котрі заважають пішоходам та іншим автовласникам, створюючи не лише незручності у проїзді, але й аварійні ситуації? Єдиним вірним рішення у ситуації, що склалася, може бути щільне  перекриття міста автоматичними комплексами фіксації порушення правил паркування автотранспорту. Компанія «Українські системні інновації», котра має «на озброєнні» усі необхідні для цього напрацювання та обладнання, готова вже сьогодні працювати задля забезпечення прав не лише власників електрокарів, а й усіх без винятку мешканців України.