Забезпечення безпеки дорожнього руху - це виконання основних конституційних засад України

28 червня – День Конституції України.  Конституція України  є основним законом, що гарантує права людини, безпеку життєдіяльності в нашій державі. Головними правам, свободам і обов'язкам людини й громадянина присвячений весь її другий розділ. Отже, виходячі з цього, забезпечення безпеки дорожнього руху, попередження смертей та травмування наших громадян на автошляхах та вулицях міст України є одним із найважливіших завдань, виконання котрого спрямоване на втілення в життя найважливіших принципів, що їх закладено в основному Законі держави.

Пригадаємо найголовніші конституційні засади у цій царині. Так, Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторкані і безпека визнається в Україні найвищою соціальною цінністю. Стаття 27. Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави - захищати життя людини. Нажаль, величезною проблемою для України лишається надзвичайно високий рівень загибелі та травмувань її громадян у дорожньо-транспортних пригодах. Щорічно дорожні пригоди уносять життя більше 3 тисяч українців. В середньому, близько десяти наших співвітчизників гинуть у них щодня!

Варто лишень відкрити сьогоднішню стрічку новин, аби жахнутися: «У Львові елітна автівка збила дідуся». «У столиці за тиждень сталось 820 аварій,  повідомляють у Центрі організації дорожнього руху у Києві. З них – 44 із потерпілими». «На Кіровоградщині п’яний водій автомобіля «BMW», рухаючись на великій швидкості, на пішохідному переході збив 15-річного підлітка».  «Під час ДТП загинув 30-річний водій вантажного автомобіля, який виконував рейс «Львів – Київ».  «У Києві на Дарницькому шосе у ніч проти 27 червня автомобіль «Honda» насмерть збив пішохода». «На Вінниччині, зіткнулися мікроавтобус і вантажівка. В результаті ДТП постраждав водій автобуса і його сім пасажирів».

Це - страшна хроніка усього одного-двох днів, та ще й далеко не повна! Україні конче потрібні кардинальні рішення, що зможуть різко знизити аварійність на автошляхах, врятувати її громадян від  щоденних смертей та каліцтва. Компанія «Українські системні інновації» наполегливо працює над тим, аби забезпечити всім українцям гідний рівень дорожньої безпеки, та вважає свою роботу вагомим внеском у відстоювання найважливіших  конституційних прав громадян нашої держави.