Комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР – порятунок для Києва

Столиця України і надалі потерпає від порушників правил дорожнього руху та правил паркування транспортних засобів. На жаль, наявні сьогодні сили та засоби  не дають змоги ефективно протидіяти тим, хто нехтуючи Законом та здоровим глуздом, не лише створює  незручності для киян та гостей міста, але й  піддає реальній небезпеці їх життя та здоров’я. Про це реально свідчать дані, що їх надають столичні правоохоронці та комунальники.

Так, останні святкові вихідні в столиці не  лише не обійшлися без ДТП, а й «відзначилися» смертельними випадками на дорогах, в одному з яких загинуло відразу четверо людей. Ця страшна  аварія сталася 15 червня у Голосіївському районі. На Деміївській площі біля автовокзалу розбилися два легковики, Chevrolet і Skoda. За попередніми даними, Skoda рухалася в бік моста Патона, а Chevrolet – в протилежний. Водій останнього виїхав на зустрічну смугу, де і сталося зіткнення. Удар був таким потужним, що  Chevrolet розірвало на частини, а уламки машини розлетілися на десятки метрів. «Внаслідок аварії четверо людей з Chevrolet загинули на місці, водій іншої автівки з травмами був госпіталізований», – розповіли в поліції Києва.

Ще одна смертельна аварія сталася в неділю на Столичному шосе в Кончі-Заспі. Тут Volkswagen на швидкості протаранив Daewoo Lanos, який їхав в попутному напрямку. Після зіткнення спотворений Lanos, у якого зім'яло всю задню частину, розвернуло на дорозі. А Volkswagen заїхав на парковку заміського комплексу і пом'яв там ще дві автівки, Hyundai і Honda. Внаслідок цього ДТП загинула молода дівчина, пасажир Lanos – їй не було ще й 20 років. Обидва водії були госпіталізовані. В патрульній поліції Києва серед найпоширеніших причин ДТП називали порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції і перевищення швидкості. До того ж  більшість ДТП з постраждалими відбуваються через те, що водії сідають п'яними за кермо.

А у  вівторок, 18 червня, співробітники патрульної поліції і комунальники  вимушені були евакуювати автомобілі, які з порушенням ПДР біли припарковані в центральній частині міста. КП «Центр організації дорожнього руху в Києві» повідомив: «Ранковий рейд фахівців Служби з контролю за розміщенням та технічним станом ТСРДР і вдосконаленням безпеки дорожнього руху КП «Центр організації дорожнього руху» виявив велику кількість порушень правил дорожнього руху (в більшій частині – недотримання правил парковки,) про що оперативно було поінформовано співробітників патрульної поліції».

Всі  ці болючі проблеми столиці потребують негайного та ефективного вирішення. Найкращім з них мало б стати якнайщільніше впровадження в Києві автоматичних комплексів фото- та відеофіксації правил дорожнього руху та правил паркування автомобілів. Компанія «Українські системні інновації» вже працює над забезпеченням безпеки киян і готова докласти всіх зусиль задля того, аби Київ отримав порядок, комфорт та безпеку, гідні столиці європейської держави.