Британія - безпеку найвищого рівня на шляхах забезпечують автоматичні комплекси

Великобританія в черговий раз дає всьому світові приклад зразкового забезпечення не лише  безпеки, а й життєвого комфорту власних громадян. Знаряддям досягнення цієї мети якраз і стають автоматичні комплекси фото- та відеофіксації  порушення правил на автошляхах, котрим   англійці надають все більш широкі «повноваження» та складні функції.

Зокрема, у Туманному Альбіоні вже використовувати спеціальні датчики, що розпізнають водіїв, які використовують мобільні телефони під час їзди без пристроїв hands-free. Комплекс здатний розпізнавати мережі стандарту 2G, 3G і 4G, а також сигнал Bluetooth. У тому випадку, якщо система не фіксує активність Bluetooth-протоколу, то вона робить висновок, що телефон використовується без пристрою бездротового зв'язку. І тут вже водієві-базікалу не відкараскатись від відповідальності, стверджуючи, що поліцейський інспектор «щось поплутав» або «недобачає».

Більше того, Міністерство транспорту Великобританії почало випробування нових дорожніх комплексом фіксації порушень, які перевірятимуть автомобілі на рівень видаваного шуму. Уряд вже замовив кілька прототипів камер, які протягом семи місяців 2019 року замірятимуть рівень шуму. Порушників будуть виявляти та штрафувати за допомогою системи ідентифікації реєстраційних номерних знаків. Влада відзначає, що занадто галасливі автомобілі можуть «перетворити життя людей у страждання, особливо в сільській місцевості», що може призвести до серйозних порушень здоров'я.

Як бачимо, можливості автоматичних комплексів фото- та відеофіксації порушень ПДР у боротьбі за безпеку та збереження здоров'я громадян є, фактично, безмежними – варто лише почати та взятися за справу їх впровадження на державному рівні. Компанія «Українські системні інновації» сподівається, що її розробки та практичні напрацювання зможуть у майбутньому принести ще більше користі Україні, її народові.