Що робити із «пунктами смерті» на українських дорогах?

Тривожну статистику повідомили у прес-службі Патрульної поліції України: протягом перших чотирьох місяців 2019 року в державі трапилось 47 445 дорожньо-транспортних пригод. В результаті цих аварій загинуло 822 людини та понад 7800 отримали поранення різної ступіні важкості. Найсильніше турбує те, що загальна кількість ДТП зросла на 4,2% (за чотири місяці 2018 року було зафіксовано 45 546 аварій). Бльше того, на автошляхах України дійсно існують справжні «пункти смерті» - ділянки, де кількість таких пригод перевищує всі можливі показники.

Так, згідно даних прес-служби Укравтодору, лише в Київській області налічуються три місця концентрації дорожньо-транспортних пригод на міагістралях державного значення. Такими місцями є під`їзд до міста Біла Церква (Н-02), ділянки на трасі Київ-Вишгород-Десна-Чернігів (Р-69), а також на трасі Київ-Чоп (М -06). При цьому в Укравтодорі додали, що минулого року в ході виконання Плану заходів із підвищення рівня безпеки на автошляхах державного значення було знято з обліку 31 місце концентрації аварій. Там було виконано комплекс робіт із підвищення рівня безпеки, зокрема, облаштування та ремонт бар`єрного та пішохідного огороджень, встановлення та заміна дорожніх знаків, нанесення горизонтальної дорожньої розмітки, облаштування та ремонт штучного освітлення, світлофорів.

Усі заходи, що привидені вище, поза будь-яким сумнівом, є слушними та необхідними. Втім, усім пора зрозуміти – проблеми зростання кількості автопригод та людських смертей на шляхах України неможливо подолати лише встановленням огорож, ліхтарів та нанесенням дорожньої розмітки. Дієвим, сучасним та вкрай необхідним для держави засобом, котрий дійсно дозволить стерти з її мапи ганебні та жахливі «пункти смерті» може бути лише якнайщільніше встановлення на автошляхах автоматичних комплексів фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху! Саме над їх розробкою та впровадженням працює сьогодні компанія «Українські системні інновації». Слово – за українським суспільством та оновленою владою держави.