Hikvision може потрапити під американські санкції. На декого в Україні чекають проблеми

Як стало відомо, адміністрація президента США Дональда Трампа вивчає можливість введення обмежувальних заходів щодо в китайської компанії Hikvision, котра є одним з  найбільших виробників систем відеонагляду. Про це повідомляє т газета The New York Times. Якщо це трапиться,  Hikvision, фактично буде включено до «чорного списку» США – з усіма, дуже неприємними наслідками. Чи має це якийсь стосунок до України? Так! І навіть - безпосередній.

У випадку потрапляння Hikvision до переліку компаній, котрі «несуть загрозу національній безпеці США», її буде позбавлено можливості   купувати американські технології, а американським компаніям, напевно, доведеться отримувати дозвіл уряду  на постачання компонентів для цієї китайської фірми. Втім, зовсім не це є моментом, що має зараз турбувати декого в нашій країні. Справа в том, що у випадку введення санкцій проти будь-якої технологічної компанії із КНР, сполучені Штати вимагають від усіх своїх союзників та партнерів відмови від співпраці з нею та використання її продукції – принаймні, у сфері діяльності  державних органів.

Тим часом, в процесі реалізації безпекових проектів у деяких містах України вже було використано обладнання та апаратні комплекси, вироблені саме Hikvision. Більше того – певні комерційні структури намагалися та намагаються зараз перетворити саме цю, як виявилось, сумнівну фірму в справжнього монополіста на вітчизняному ринку систем відеонагляду. Не можна не зазначити, що ці вперті намагання вже неодноразово ставали предметом жорсткої критики громадських активістів та організацій, а також – розслідування Антимонопольного комітету України.

Напевно, зараз саме час замислитися: що є більш важливим для нашої держави: вагома та щира підтримка Сполучених Штатів Америки, котру ми отримуємо вже багато років поспіль, перш за все, у військовій та безпековій сферах, чи потуранням чиїхось спроб заробити на нібито дешевому, але, як виявляється підступному обладнанні від «китайських товарищів»? «Безпеку держави не можна довіряти чужинцям!» - ось головний принцип роботи компанії «Українські системні інновації». Її потрібно кувати та зміцнювати розумом, наснагою та патріотизмом вітчизняних розробників та виробників. Саме це  є й завжди буде  метою та сенсом діяльності нашої компанії.