17 травня - свято всіх, хто працює в сфері інформаційних технологій

Сьогодні, 17 травня, відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства (World Telecommunication and Information Society Day). Його святкують з 2006 року. Раніше, з 1969 року за рішенням Адміністративної ради Міжнародного союзу електрозв'язку 17 травня відзначали Міжнародний день електрозв'язку або Всесвітній день телекомунікацій, але 27 березня 2006 року Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято  Резолюцію № A/RES/60/252,  котрою 17 травня  отримало новітнє значення.

 

Дата святкування вибрана у зв'язку з тим, що саме 17 травня 1865 року в Парижі було підписано першу міжнародну Телеграфну Угоду, і саме тоді був заснований Міжнародний Телеграфний Союз. Втім, такі речі, що колись були дивами техніки, як телеграф або ж, наприклад, дротовий телефон, сьогодні стають сивою давниною, музейними експонатами, котрі можуть хіба що проілюструвати етапи технічного розвитку людства. Отже, сьогодні своє професійне свято відзначають вже не телеграфісти, а всі програмісти, системні адміністратори, інтернет-провайдери, веб-дизайнери, редактори інтернет-видань. А разом з ними - всі без винятку люди, чия діяльність нерозривно пов`язана із  сферою інформаційних технологій.

 

Інформаційні технології докорінним чином змінили обличчя цивілізації. Значення інформатики, галузі людської  діяльності, що пов’язана із процесами обробки та перетворення  інформації за допомогою комп’ютерів та інших засобів обчислювальної техніки, неможливо переоцінити. Вона надає людству небачені раніше можливості - зокрема, й у царині забезпечення безпеки. Компанія "Українські системні інновації" щиро вітає усіх колег та партнерів у галузі інформаційних технологій. Працюємо разом заради кращого майбутнього України та її громадян!