Україна приєдналася до глобального тижня безпеки дорожнього руху.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, сьогодні, 6 травня в нашій державі розпочато тиждень безпеки дорожнього руху, котрий триватиме до 12 травня 2019 року. Цей захід проходить в рамках глобального тижня безпеки дорожнього руху, що проводиться по всьому світові під егідою ООН. На превеликий жаль, проблема недотримання ПДР з усіма її неминучими трагічними наслідками сьогодні є вкрай актуальною для України.

Лише за минулий рік в Україні сталося понад 150 тисяч ДТП. Загинуло близько 3,5 тисяч українців, а 31 тисяча — були травмовані. У світі смертність внаслідок ДТП з кожним роком зростає — нині близько 1,35 млн людей на рік за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це означає, що в аваріях на дорогах щодня гинуть 3,7 тисячі людей у світі. ВООЗ зазначає, що найчастіше в ДТП гинуть діти та молодь до 29 років. 55 людей загинули в Україні внаслідок ДТП лише упродовж нинішніх травневих свят.

Тим часом, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький під час прес-конференції розповів, що, за наказом голови Нацполіції України, з 26 квітня по 12 травня цього року проводяться невідкладні заходи щодо поліпшення ситуацій у сфері безпеки дорожнього руху. «Під час проведення невідкладних заходів з 26 квітня вже було зафіксовано 67 тисяч порушень правил дорожнього руху, з них 3200 – це керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 9706 – перевищення дозволеної швидкості», - повідомив Білошицький.

Компанія «Українські системні інновації» цілковито підтримує будь-які заходи, що спрямовані на підвищення рівня безпеки на автошляхах України, збереження життя та здоров'я її громадян, котрі потерпають від ДТП. Для нашої команди кожен рік, кожен місяць, кожен день є часом, коли ми боремося за безпеку дорожнього руху.