Хотіли надурити автофіксацію, а надурили себе...

Спроби тим чи іншим чином «відвести» пильні електронні «очі» комплексів автоматичної фіксації порушень Правил дрожнього руху та уникнути таким чином відповідальності за неналежну поведінку на дорозі робляться чи не з самого початку їх роботи на українських автошляхах. До яких тільки «хитрощів» не вдаються деякі «спритники», аби і їздити без обмежень, і штрафів не сплачувати!

 

 Втім, як показує практика, усі такі спроби є марними і якщо й покращують чиєсь матеріальне становище, то лише нахабних шахраїв, котрі заробляють непогані грошенята на жадібних та не дуже розумних співвітчизниках. Щоправда, і цим гендлярам із часом стає непереливки – коли вже вони потрапляють у поле зору правоохоронців. Так, нещодавно українська кіберполіція блокувала мережу веб-ресурсів, на яких продавали так звані «наноплівки» для приховування номерних знаків автомобілів від комплексів автофіксації порушень ПДР. Фігурант кримінальної справи, що порушено за цим фактом,  створив вісім веб-ресурсів під доменами різних країн для реалізації сумнівного товару.

 

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта і за місцем виготовлення наноплівок і вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку та сировину для виготовлення продукції. Встановлюються інші можливі причетні до злочину. Як виявилось, сировину для виготовлення плівок, кліше під номерні знаки різних країн і технічні засоби для друку зловмисник замовляв в Російській Федерації. Плівка, що приховує один символ на номерному знаку, коштувала 100 гривень. На такому продажі фігурант встиг заробити більше 1 мільйон гривень, котрі витягнув із кишень обдурених ним громадян.

 

Чому обдурених? Процітуємо офіційне повідомлення Національної поліції України з даного приводу: «На сайтах вказувалося, що наклейки здатні приховати номерні знаки автомобілів від розпізнавання комплексами фотофіксації і мають «убезпечити» від штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Під час слідчих дій було встановлено, що покупців вводили в оману, оскільки заявлених параметрів такі плівки не мали...»

 

Компанія «Українські системні інновації» звертається до усіх співвітчизників: «Шановні пані та панове! Не збагачуйте шахраїв! Не намагайтесь обдурити державу, бо кінець кінцем пошиєтесь у дурні ви самі! Єдиним дієвим засобом уникнення покарання за порушення Правил дорожнього руху є їх суворе та повсякчасне дотримання. До цього усіх вас і закликаємо!»