Львівська область – ситуація непроста, автофіксація йде на допомогу

Одним із регіонів України, що серед перших «переймає» від столиці естафету введення системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, є Львівщина. Ситуація на тамтешніх автошляхах сьогодні викликає неабияке занепокоєння, втім комплекси автофіксації, котрі щойно почали свою роботу, вже працюють на її покращення – із цілком конкретними результатами.

 

Так, лише протягом доби 9 січня нинішнього року на автошляхах Львова та області сталось 39 дорожньо-транспортних пригод, одна з них – з потерпілими. 20 автопригод стались на дорогах області, ще 19 - у Львові. Одна особа загинула внаслідок ДТП, котре сталося у Львівській області поблизу села Пасіки Зубрицькі.  9 січня, приблизно о 21:10 22-річний водій автомобіля «Опель-Астра» виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з легковиком ВАЗ-2106. У результаті зіткнення 43-річна пасажирка ВАЗ-2106 загинула на місці від отриманих травм. Крім того, 23-річного водія легковика та трьох його пасажирів віком 43 та 47 років госпіталізували з травмами.

 

Втім, маємо і гарні новини. У грудні 2020 року на дорогах Львівщині почали працювати комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР, котрі розташовані на трьох ділянках автошляху Київ - Чоп у містах області. Лише за 10 днів роботи у січні вони зафіксували 8988 порушників швидкісного режиму. Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Львівщини.

 

Як це впливає на стан безпеки на автошляхах? У пресслужбі зазначили, що через перевищення встановленої або ж необрання безпечної швидкості  у регіоні

 у 2020 році зареєстрували 3 161 автопригоду. Із них — 698 з постраждалими, в яких травмувалися — 954 особи, а загинули — 99 людей. Отже, можемо вирахувати, скільки життів буде врятовано, коли місцеві та заїзжі «шумашхери» таки будуть змушені натиснути на гальма.

 

Компанія «Українські системні інновації» знову має нагоду підкреслити – автоматична фіксація порушень ПДР – це шлях до порятунку життя та здоров`я українців, котрий не має альтернативи. Ми працюємо задля того, аби вона найшвидше стала у нагоді всім мешканцям нашої держави.