Новорічна казка... У жанрі «хоррор»

На жаль, рік що наступив  не приніс Україні та українцям покращення ситуації на автошляхах. Якщо наші свіввітчизники і знайшли щось під святковими ялинками у якості подарунків, то аж ніяк не повагу до Правил дорожнього руху і розуміння неприпустимості їх порушення. Як результат маємо замість гарної да доброї новорічної казки «святкові» дорожні хроніки, що скидаються на сценарій фільму жахів.

Через нехтування деякими горе-кермувальниками нормами Закону та вимогами щодо безпечного водіння до багатьох домівок українців замість свята прийшло страшне горе. Як завжди, серед жертв ДТП – діти... Так, 2 січня на дорозі в селі Новоселиця Івано-Франківської області приблизно о 9 годині ранку зіткнулися ВАЗ і Renault. Жінка, водійка ВАЗа, не впоралася з керуванням та виїхала на зустрічну смугу, де їхав автомобіль Renault. 13-річна дівчинка, що була пасажиркою на задньому сидінні ВАЗа, від отриманих травм, на жаль, померла на місці. То була 13-річна Софія Супрун, учениця Долинського ліцею-інтернату. Вона була єдиною дочкою в родині.

4 січня у Олевському районі Житомирської області водій автівки «Фіат Добло Максі», рухаючись у напрямку виїзду з населеного пункту до автодороги Київ - Ковель, в темряві на неосвітленій ділянці дороги скоїв наїзд на групу підлітків. Унаслідок ДТП 13-річний хлопець,  від отриманих травм помер на місці події. Ще одного підлітка, 15-річного місцевого жителя, госпіталізували з попереднім діагнозом «відкритий перелом ноги». За зовнішніми ознаками водій перебував у стані сп'яніння.

4 січня близько у місті Турка Львівської області  водій автомобіля «Фольксваген Гольф», 26-річний місцевий мешканець, не впорався з керуванням, після чого його автомобіль виїхав на тротуар, де здійснив наїзд на пішохода – 16-річну дівчину, також жительку Турки, після чого в’їхав у стіну будинку. Від отриманих травм дівчина померла на місці події.

В Одеський області того ж дня взагалі трапилися події настільки моторошні, що в них важко повірити. У селищі Велика Михайлівка, 30-річний водій Mercedes, не обравши безпечної швидкості, скоїв зіткнення з велосипедом, який рухався у попутному напрямку. Внаслідок ДТП постраждалий загинув, а кермувальник автомобіля, аби приховати злочин, поклав загиблого у багажник і намагався з місця події втекти. Проте за півтора кілометра потрапив у ДТП, наїхавши на перешкоду. У Ізмаїлі 51-річний водій із вмістом алкоголю у крові 1.11 проміле також насмерть збив велосипедиста та просто втік з місця аварії. Обох порушників, що намагалися уникнути покарання наразі затримано.

Компанія «Українські системні інновації» висловлює найглибше співчуття всім близьким жертв та постраждалих у «святкових» ДТП. Ми закликаємо... Ні, благаємо : «Дорогі співвітчизники! Попереду світле Різдво Христове. Не плюндруйте хоча б його злочинним нехтуванням Правил дорожнього руху та «водінням» із смертельними наслідками! Не перетворюйте  свято на трагедію для себе та всіх інших!»