Кабмін затвердив програму дорожньої безпеки. Автофіксація – на чільному місці

У понеділок, 21 грудня, Кабмін України затвердив нову державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Зазначається, що ця програма розрахована до 2023 року, а сам документ був розроблений на основі раніше схваленої стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року. На чільному місці у цьому важливому документі стоїть подальший розвиток системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху.

 

Документ був розроблений на основі раніше схваленої Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року. Головною метою програми є зниження рівня смертності в результаті ДТП в порівнянні з 2019 роком як мінімум на 30% до 2024 року і на 50% до 2030 року. Це, в свою чергу, дозволить щорічно вберегти понад 1000 людських життів. За словами голови Мінінфраструктури Владислава Криклія, до програми входять: комплекси автофіксації порушень ПДР, сучасні кільцеві розв'язки та безпечні пішохідні переходи, майданчики для відпочинку водіїв, демпферні системи та фантоми, автоматичні комплекси «зважування в русі» та інші важливі заходи.

 

Програма безпеки спрямована на: зниження рівня смертності внаслідок ДТП та ступеня тяжкості їх наслідків для учасників дорожнього руху; зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму; підвищення рівня дотримання правил дорожнього руху його учасниками. «Безпека на дорогах – наш пріоритет №1. Нещодавно Уряд схвалив нову Стратегію безпеки руху до 2024 року, а сьогодні – відповідну Державну програму, яка була розроблена на її основі. Тому у наступному і подальших роках ми продовжимо розбудовувати сучасну інфраструктуру безпеки. Вдячний Уряду за схвалене рішення», - заявив  пан Криклій.

 

У 2021 році на реалізацію Програми  передбачені витрати у розмірі 2,4 мільярда гривень. У межах цієї суми, зокрема,  заплановано:розширити систему автофотовідеофіксації порушень ПДР, встановивши ще 125 комплексів автоматичної фіксації.

 

Клмпанія «Українські системні інновації» щиро радіє тому, що розуміння необхідності забезпечення безпеки, наведення ладу на автошляхах України сягає у державі найвищого рівня та отримує все більш потужну підтримку від уряду та інших керівних органів. Ми ж, із свого боку і надалі робитимемо все можливе, аби амбітні плани  українських високопосадовців щодо порятунку життя та збереження здоров`я наших громадян втілювалися в життя якомога більш повною мірою.