Закон в Україні один для всіх – завдяки автофіксації

Усім відомо, що положення того чи іншого закону або є обов`язковими для виконання для усіх без винятку, або ж, як то кажуть, не працюють. І нібито не існують взагалі. Правил дорожнього руху це стосується абсолютно повною мірою. Відтепер, завдяки наданню нових функцій комплексам автоматичної фіксації порушень ПДР відповідальність нестимуть всі порушники, незалежно від громадянства.

 

З 19 листопада запрацював новий спільний проект МВС України та ДПСУ. Тепер іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, які їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, нестимуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху. Як розповів представник ДПСУ Андрій Демченко, таким чином з початку реалізації проекту 66 іноземців при виїзді з України вже отримали від прикордонників копії постанов про штраф, втім тільки вісім порушників вже його оплатили.

 

В прес-службі ДПСУ повідомляють: «При в'їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер транспортного засобу, прізвище та ім'я водія і його паспортні дані. Якщо на цьому авто перевищується швидкість, між Державною прикордонною службою та Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією.»

 

«Відповідно до покладених на органи Державної прикордонної служби України завдання, наші інспектори прикордонної служби вже почали виявляти іноземців, які порушили правила дорожнього руху, і це зафіксовано в автоматичному режимі. Відтепер на кордоні ми вручаємо їм копії постанови про накладення адміністративного стягнення, які знаходяться в нашій базі даних і надходять від Національної поліції. Вже вручено близько 70 постанов, при цьому майже 10 порушників цей штраф сплатили», - зазначає начальник управління організації прикордонного контролю адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

 

Загалом іноземці мають 30 днів для сплати штрафу, в іншому разі вони отримують заборону на в'їзд до нашої країни. Серед порушників найбільше громадян Молдови, Білорусі, РФ та Польщі. Всього станом на 2 грудня в базі даних ДПСУ вже наявна інформація про 420 таких порушників.

 

Компанія «Українськи системні інновації» підкреслює – ми працюємо не лише заради безпеки для всіх наших співвітчизників, але й задля того, аби закони України, котрі захищають їх життя та здоров`я виконувалися поза всяким сумнівом та без жодних винятків.